dilluns, 9 de novembre de 2020

Anticuchos



 La cuina peruana és molt rica i variada, tant com ho son els àmbits geogràfics i demogràfics del país. Hi ha la cuina de les zones muntanyoses, la de les regions selvàtiques i la de la zona costera amb els típics ceviches o el sudado de pescado, per exemple. A tot això hi ha que afegir la cuina hereva de l'esclavatge. Una cuina força basada en els menuts que despreciades per les classes altes. I els anticuchos en son un bon exemple. Es tracta de broquetes a la brasa de daus de cor de vaca, que prèviament han estat macerats en un aji, fet bàsicament de pebrot rocoto, vinagre de vi i altres condiments. És un menjar que se sol vendre al carrer. En el nostre cas els hem adaptat una mica al nostre paladar ja que aquí el rocoto no es troba fàcilment i, al menys pel meu gust, resulta força picant. Així que hem optat per fer el marinat a base de quetchup al que hem afegit un parell de cullerades de tabasc.

Ingredients per a quatre:

  • Un cor de vaca o vedella
  • Sis o vuit cullds. de querxup
  • Un gotet de vinagre de vi negre
  • Dues culldts. de tabasc
  • dues culldts. d'orenga
  • Una culldta. de pebre blanc
  • Dues dents d'all
  • Sal al gust.
Procediment:
  • Tallar el cor a daus eliminant tot el que es pugui les parts blanques (teixit connectiu que sol quedar una mica dur.
  • Confegir el marinat amb el quetxup, el vinagre, l'all ratllat i els demés ingredients.
  • En un bol posar a marinar els daus de cor i deixar-ho a la nevera durant tota la nit.
  • Confegir les broquetes. (En poden sortir dos o tres per persona segons els daus que hi poseu a cadascuna.
  • Coure-les a la graella o a la planxa tot anant-les pintant amb la resta del marinat.
Al Perú solen servir-los acompanyats de rodanxes de patata a la brasa, mote (una varietat de panís de gra molt gran) i una salsa de ají amarillo i ceba. En el nostre cas els hem servit amb unes "patates de luxe" que podeu trobar en aquest mateix blog.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons