dissabte, 10 de novembre de 2018

Conill amb castanyes


Un conill de tardor. Tenia un conill que no acabava de decidir cóm fer, i, al final, aprofitant que tenia unes quantes castanyes m'he decidit a rostir-lo amb elles. He començat a daurar-lo i després a coure la bresa poc a poc. Mentrestant he començat a coure i pelar les castanyes i, malauradament només n'hi havia tres o quatre de ben sanes que he aprofitat per fer la picada. Al final he hagut de tirar ma d'un paquet de castanyes cuites en conserva que tenia encara de la temporada passada. Per això veureu a les fotos que han quedat molt fosques de color, però estaven bones, i el conill, brutal, que diu el hipster aquell de la tele.

Ingredients per a quatre:
  • Un conill de mida mitjana
  • Unes vuit o deu castanyes a la brasa per comensal.
  • Un parell de cebes
  • Un parell de pastanagues
  • Un carabassó
  • Quatre tomàquets madurs
  • La meitat d'un bulb d'alls
  • Una branca de canyella
  • Unes branques de farigola, romaní i julivert
  • Un gotet de rom negre
  • Quatre cullerades d'oli verge
  • Sal i pebre al gust.
  • Una mica de caldo
Procediment:
  • Tallar el conill i salpebrar-lo.
  • Coure les castanyes i reservar. Podeu fer-ho al forn, al microones o cóm en tingueu costum.
  • Fer una picada amb tres o quatre castanyes, un grapat de julivert, un parell de dents d'all i una mica de sal. Reservar.
  • En una cassola, a poder ser de terrissa, escalfar l'oli, posar-hi tres o quatre dents d'all, un farcellet amb les herbes i la canyella, i posar-hi a enrossir els bocins de conill.
  • Un cop estiguin rossos, tirar-hi el gotet de rom i deixar que redueixi.
  • Incorporar tot seguit la ceba tallada a llunes , la pastanaga i el carabassó a rodelles. Remenar fins que tot plegat estigui lluent i incorporar els tomàquets que abans haurem escaldat i pelat. Remenar, rectificar de sal, tapar la cassola i deixar que tot plegat sui uns vint-i-cinc minuts a foc ben baix. Incorporeu miquetes de caldo si us semblés que s'asseca massa
  • Un cop la bresa estigui feta. Retirar els bocins de conill, les herbes i la canyella i picar les verdures amb un robot de cuina. Tornar a afegir brou si ho veieu massa espès. Passar-ho per un colador i tornar a incorporar-ho a la cassola
  • Afegir la picada i dissoldre-la en la salsa. Per últim afegir les castanyes i els bocins de conill i deixar-ho coure uns deu minuts més a foc ben baix i remenant de tant en tant per que la salsa no se'ns enganxi.
  • Servir acompanyat d'arròs blanc i decorar amb farigola fresca.
Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons