Ingredients per a quatre:
- 500 gr de carn de vedella a daus
- 800 gr de patates
- 250 gr de ceps
- Un nap daikon
- Tres pastanagues
- 150 gr. de mongeta tendra
- Una ceba o porro
- 250 gr. de tomàquet triturat
- Un bulb d'alls
- Una culldta. de pebre vermell picant
- Una culldta. de canyella molta
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Un dau de brou de carn
- Una culldta. de maizena
- Sal i pebre
Procediment:
- Tallar les patates i bolets a daus; les pastanagues i els naps a rodanxes. Tallar el nap o la ceba en juliana.
- En una graella amb una mica d'oli saltar-hi els ceps i deixar que minvi una mica l'aigua. Reservar.
- Salpebrar els tall de vedella i marcar-los a l'olla en tres o quatre cullerades d'oli.
- Afegir-hi el porro o la ceba i saltejar fins que transparenti.
- Incorporar el bulb d'all (al que haurem fet uns talls longitudinals a cada dent), el llorer i la canyella.
- Un cop la ceba estigui ben rossa incorporar-hi el tomàquet ratllat i el pebre vermell.
- Coure durant uns minuts i abocar-hi els ceps juntament amb el suc que hauran fet al coure.
- Cobrir amb uns tres dits d'aigua. Afegir un dau de brou picat. Arrencar el bull. Tapar l'olla. Abaixar el foc al mínim i deixar coure una hora, hora i mitja. Fins que la carn estigui tendre. Remenar de tant en tant.
- Incorporar les patates i la resta de verdures. Tapar i deixar coure a foc baix mitja hora més.
- Si passada la mitja hora us sembla que la salsa ha quedat massa líquida podeu afegir-hi la cullerada de maizena desfeta en una mica de la mateixa salsa i deixa-ho coure uns quants minuts més.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada