divendres, 30 de setembre de 2016

Patates "de luxe"



          Anys ençà en totes aquestes franquícies de menjar ràpid que han anat apareixent com a bolets als carrers i als centres comercials de les nostres ciutats, solien acompanyar sempre qualsevol comanda amb la clàssica paperina de patates fregides en, ves a saber quina mena de greix llefiscós i desconegut. "Frites a volonté" que diuen els francesos... Un bon dia però, varen començar a servir també un altra mena de patates. Cuites al forn amb pell, tallades a grills i assaonades amb espècies, molt més interessants al paladar que les "french fries", i que van anomenar, amb grandiloqüència i esperit propagandístic: "Patates de luxe".  Amb un nom tant pompós un podria esperar una preparació una mica més exclusiva, com un farcit d'ous d'esturió, o un bany d'oli de tòfona, però no. Es tracta d'una humil patata de tota la vida una mica tunejada amb espècies. A mi personalment però m'agraden força i m'és igual si son de luxe o de tercera regional. 
          Després de diversos intents de fer-les a casa n'he trobat una fórmula, molt senzilla, que a mi m'agrada força, i que aquí us deixo per que la proveu de fer. Son molt bones per acompanyar qualsevol carn o be com a simple pica-pica i, al no ser fregides resulten molt més lleugeres. Entre els condiments que hi incorporo poso una petita quantitat de llevat de cervesa que els hi dona un toc aformatjat molt agradable.


Ingredients per a quatre persones:
  • Quatre patates de mida mitjana
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 cullerades soperes de llevat de cervesa
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 cullerada de julivert
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de pebre negre molt
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • Sal al gust
Procediment:
  • Rentar curosament les patates per eliminar tota la terra, tallar-les a grills i posar-les en un bol.
  • Regar-les amb l'oli i remenar-les per que s'escampi per tota la superfície dels talls de patata.
  • Afegir la sal, el llevat de cervesa, les herbes i la resta de les espècies i remenar-ho amb una cullera per que quedin ben cobertes.
  • Pintar una safata de forn amb oli i escampar-hi les patates. 
  • Pre-escalfar el forn i posar-les a coure a 180º durant uns vint-i-cinc minuts. 


           Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons