Seguint amb la cuina de tardor i aprofitant que hi ha força varietat de bolets al mercat, hem provat avui de fer una recepta amb una varietat que, pot ser per el seu color, nom o aparença no és de les més populars; ens referim a les "trompetes de la mort".
Cito directament de Wikipèdia: "La trompeta de la mort (Craterellus cornucopioides, del grec Cantharellus diminutiu de kántharos: copa; del llatí cornucopia: corn de l'abundància), o simplement trompeta, o vaqueta negra, rossinyolic negre, rossinyol negre, orella d´ase, és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fa que sigui rebutjat per molta gent, no obstant és un bolet tant o més bo que el seu parent el camagroc."
La recepta que us proposem és fàcil de fer i molt bona, dons a la certa amargor del bolet i fem contrastar la dolçor de la ceba caramelitzada i el picant del pebre vermell.
I ja sense més parsimònia:
OUS ESTRELLATS AMB TROMPETES DE LA MORT.
Ingredients per a dos persones:
- 4 ous
- 250gr. de trompetes
- 50 gr. de bakon fumat en tiretes
- 1 ceba tendra grandeta
- 4 o 5 dents d'all
- julivert
- 1 cullerada sopera de sucre moré
- oli d'oliva
- sal, pebre i pebre vermell picant.
- En una paella amb oli d'oliva abundant torrem una mica les tires de bakon
- Tot seguit afegim la ceba tallada a rodanxes fines, abaixem el foc i l'anem enrossint lentament.
- Quan ja sigui enrossida hi afegim una cullerada de sucre morè i deixem que es vagi caramel·litzant a foc ben lent.
- Incorporem les trompetes i les fem fregir uns dos o tres minuts.
- És el moment de trencar els ous e incorporar-los procurant que no es trenquin els rovells
- Salpebrem i afegim el pebre vermell i ho seguim escalfant a foc baix fins que veiem que tota la clara de l'ou és cuallada.
Ja ho podem emplatar i gaudir-ne provistos d'una cervesa ben fresqueta i una bona quantitat de pa blanc recent fet, de ser possible.....
I bon profit!!
pd. (Solanilla lo que te has perdido....)
Súper bona aquesta recepta, gràcies!
ResponEliminamolt bo!!!! buscava l'alternativa al rissotto amb les trompetes, i aquesta es molt bona, felicitats...
ResponElimina