He de dir que no feia massa anys que coneixia en Jose. El
cert és que jo vaig arribar al mon dels blogs de cuina una mica grandet i quan
el tema començava ja una mica a fer figa. De totes maneres vaig poder gaudir de la
seva companyia en força trobades i, sobretot als esmorzars de forquilla a Cal
Esteve cada primer cap de setmana del mes. I recordo que la primera vegada que
hi vaig coincidir justament vaig seure al seu costat i de la seva muller la
Montse. Vàrem fer-la petar i de seguida em van caure bé. Vaig pensar, bona
gent. Em va semblar un home prudent, sense pretensions, afable, orgullós dels
seus i una d'aquelles persones de les que te'n pots refiar a ulls clucs. Lamento
molt no poder seguir gaudint de la seva presència però la vida és així
d'injusta i s'emporta massa aviat als millors i ens deixa a un bon munt de
fills de puta que no ens fan cap falta. En Jose ens deixa, pel contrari, el seu
bon record i un bon munt d'encertades receptes. Molts ànims a la Montse i a
tots els seus amics i família.
Minikebabs de civada.
Unes mini hamburgueses on reemplacem part de la carn per flocs de civada. Això fa que la quantitat d'elements d'origen animal disminueixi considerablement al plat, fent-lo una bona opció flexitariana. A demés els flocs fan que la consistència final sigui molt més suau i esponjosa. Ho acompanyem amb una salsa de iogurt, maionesa i mostassa, i podem menjar-los en un pa de pita junt amb una mica d'amanit d'enciam, tomàquet i pastanaga.
Ingredients per a unes 20 peces:
- 300 gr. de carn picada de vedella o corder
- 300 gr. de flocs de civada
- Una ceba de figueres
- Un grapat de julivert picat
- Una culldta. de canyella en pols
- Una culldta de garam massala
- Un ou sencer
- Farina de blat per enfarinar
- Oli vegetal per fregir
- Sal i pebre al gust.
Per a la salsa:
- Un iogurt grec
- Dues cullerades de maionesa
- Dues cullerades de mostassa groga
- Sal al gust
Procediment:
- Ratllar la ceba i tallar el julivert ben fi.
- Mesclar la carn, la civada, la ceba, el julivert.
- Salar, empebrar i afegir-hi la resta d'espècies.
- Batre l'ou, afegir-lo a la mescla i barrejar-ho tot plegat fins que quedi homogeni.
- Deixar reposar una hora a la nevera.
- Formar mandonguilles amb la mescla. Aixafar-les fins a que tinguin la forma d'una petita hamburguesa. Enfarinar-les i fregir-les amb l'oli ben calent fins que quedin ben daurades i amb l'exterior una mica cruixent.
- Preparar la salsa mesclant els ingredients.
- Servir sobre un pa de pita amb unes fulles d'enciam, una rodanxa de tomàquet, pastanaga ratllada i un bon raig de salsa, o bé, com en el nostre cas d'una mica de samfaina i uns cogombrets agredolços.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada