dissabte, 2 de maig de 2020

En memòria d'en Jose. Minikebabs de civada

Fa uns dies vàrem saber la trista noticia de que ens havia deixat l'entranyable Jose Padilla, conegut com a  "Gastropadi" entre els còmplices i amics blogaires.  Tots plegats vàrem decidir honorar-lo amb una recepta al nostre blog. Y en eso estamos.
He de dir que no feia massa anys que coneixia en Jose. El cert és que jo vaig arribar al mon dels blogs de cuina una mica grandet i quan el tema començava ja una mica a fer figa. De totes maneres vaig poder gaudir de la seva companyia en força trobades i, sobretot als esmorzars de forquilla a Cal Esteve cada primer cap de setmana del mes. I recordo que la primera vegada que hi vaig coincidir justament vaig seure al seu costat i de la seva muller la Montse. Vàrem fer-la petar i de seguida em van caure bé. Vaig pensar, bona gent. Em va semblar un home prudent, sense pretensions, afable, orgullós dels seus i una d'aquelles persones de les que te'n pots refiar a ulls clucs. Lamento molt no poder seguir gaudint de la seva presència però la vida és així d'injusta i s'emporta massa aviat als millors i ens deixa a un bon munt de fills de puta que no ens fan cap falta. En Jose ens deixa, pel contrari, el seu bon record i un bon munt d'encertades receptes. Molts ànims a la Montse i a tots els seus amics i família.

Minikebabs de civada.



Unes mini hamburgueses on reemplacem part de la carn per flocs de civada. Això fa que la quantitat d'elements d'origen animal disminueixi considerablement al plat, fent-lo una bona opció flexitariana. A demés els flocs fan que la consistència final sigui molt més suau i esponjosa. Ho acompanyem amb una salsa de iogurt, maionesa i mostassa, i podem menjar-los en un pa de pita junt amb una mica d'amanit d'enciam, tomàquet i pastanaga.

Ingredients per a unes 20 peces:
  • 300 gr. de carn picada de vedella o corder
  • 300 gr. de flocs de civada
  • Una ceba de figueres
  • Un grapat de julivert picat
  • Una culldta. de canyella en pols
  • Una culldta de garam massala
  • Un ou sencer
  • Farina de blat per enfarinar
  • Oli vegetal per fregir
  • Sal i pebre al gust.
Per a la salsa:
  • Un iogurt grec
  • Dues cullerades de maionesa
  • Dues cullerades de mostassa groga
  • Sal al gust
Procediment:
  • Ratllar la ceba i tallar el julivert ben fi.
  • Mesclar la carn, la civada, la ceba, el julivert.
  • Salar, empebrar i afegir-hi la resta d'espècies.
  • Batre l'ou, afegir-lo a la mescla i barrejar-ho tot plegat fins que quedi homogeni.
  • Deixar reposar una hora a la nevera.
  • Formar mandonguilles amb la mescla. Aixafar-les fins a que tinguin la forma d'una petita hamburguesa. Enfarinar-les i fregir-les amb l'oli ben calent fins que quedin ben daurades i amb l'exterior una mica cruixent.
  • Preparar la salsa mesclant els ingredients.
  • Servir sobre un pa de pita amb unes fulles d'enciam, una rodanxa de tomàquet, pastanaga ratllada i un bon raig de salsa, o bé, com en el nostre cas d'una mica de samfaina i uns cogombrets agredolços.
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons