dissabte, 10 d’octubre de 2020

Verdures amb calamar



Després d'una bona temporada de confinament i apatia general tornem a reprendre el blog, que teniem abandonat des de maig, amb una nova recepta de cetogènica. Mesclem el calamar amb diferents hortalisses, combinació que resulta ben baixa en carbohidrats i a la vegada en greixos, el que la fa ben adequada tant com per a dietes dissociatives o cetogèniques, com per a les de control calòric.

Ingredients per a quatre:

  • 250 gr de calamar
  • Quatre ous durs
  • Un cabdell de bròquil
  • Tres pastanagues
  • Un carabassó
  • Un parell de cebes
  • 200 gr. de tomàquet triturat
  • Quatre dents d'all
  • Dues fulles de llorer
  • Una bosseta de tinta de calamar
  • Dues culldtes. de Tabasco
  • Oli d'oliva
  • Sal al gust
Procediment:
  • Tallar les verdures a bocins petits. Reservar una petita part de bròquil i pastanaga que courem al vapor i emprarem per decorar el plat.
  • En dues o tres cullerades d'oli  sofregir la ceba a foc lent fins que quedi daurada.
  • Afegir l'all i el llorer i al cap d'uns moments el calamar. Deixar coure a foc una mica més viu fins que es blanquegi i la salsa redueixi.
  • Afegir el tomàquet triturat, la sal i la tinta. Deixar coure a foc lent una estona.
  • Incorporar les verdures, una tassa d'aigua, tapar la cassola i deixar que es cogui fins que les verdures estiguin tendres; aproximadament uns 15-20 minuts. Personalment prefereixo que quedin al dente. Controlar el nivell de líquid i si en falta afegir-hi una mica d'aigua més.
  • Servir acompanyat d'un ou dur i decorat amb la pastanaga i el bròquil que haurem fet al vapor.
Bon profit!.




Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons