Ingredients per a quatre:
- 250 gr de calamar
- Quatre ous durs
- Un cabdell de bròquil
- Tres pastanagues
- Un carabassó
- Un parell de cebes
- 200 gr. de tomàquet triturat
- Quatre dents d'all
- Dues fulles de llorer
- Una bosseta de tinta de calamar
- Dues culldtes. de Tabasco
- Oli d'oliva
- Sal al gust
Procediment:
- Tallar les verdures a bocins petits. Reservar una petita part de bròquil i pastanaga que courem al vapor i emprarem per decorar el plat.
- En dues o tres cullerades d'oli sofregir la ceba a foc lent fins que quedi daurada.
- Afegir l'all i el llorer i al cap d'uns moments el calamar. Deixar coure a foc una mica més viu fins que es blanquegi i la salsa redueixi.
- Afegir el tomàquet triturat, la sal i la tinta. Deixar coure a foc lent una estona.
- Incorporar les verdures, una tassa d'aigua, tapar la cassola i deixar que es cogui fins que les verdures estiguin tendres; aproximadament uns 15-20 minuts. Personalment prefereixo que quedin al dente. Controlar el nivell de líquid i si en falta afegir-hi una mica d'aigua més.
- Servir acompanyat d'un ou dur i decorat amb la pastanaga i el bròquil que haurem fet al vapor.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada