dimecres, 13 de febrer del 2019

Tortilla vegana amb remenat de xitakes.



Una mena de substitut als "tacos de carnitas" mexicans, on el taco el farem a l'estil crudivegà amb una massa basada en el carabassó i la llinosa. Pel que fa al farcit el farem a base de bolet maitake que ens donarà una textura similar al de la carn. Li donarem un toc picant amb una mica de bitxo en vinagre, i potenciarem el gust amb una mica de suc de llimona i salsa de soja. Una versió apta per a vegans, amb pocs greixos i carbohidrats i, per tant, apropiada per dietes de manteniment del pes.

Per a les tacos hem fet una massa processant carabassons amb una mica de romaní i farigola frescos fins a fer un puré. Ho mesclarem amb una tassa de llinosa molta. Deixarem reposar i estendrem la massa sobre paper de for i ho posarem a assecar unes vuit hores a la deshidratadora.

Per al farcit:
  • Una capsa de bolets maitake
  • Una ceba
  • Un pebrot italià
  • Un bitxo fresc o en vinagre
  • Tres tomàquets madurs escaldats i pelats
  • Dues dents d'all
  • julivert o cilantre
  • Dos cullerades d'oli d'oliva verge
  • Un raig de salsa de soja
  • El suc de mitja llimona
  • Sal i pebre al gust
Procediment:
  • Escalfar l'oli i posar a fregir la ceba tallada a llunes ben fines. Quan enrosseixi afegir l'all laminat i el bitxo a rodanxes.
  • Deixar coure una estona i afegir-hi el pebrot a rodelles.
  • Després els tomàquets tallats a quarts i deixar coure una estoneta més.
  • Per últim afegir els maitakes tallats a bocins i deixar-los enrossir dos o tres minuts. 
  • Apagar el foc, afegir la salsa de soja i la llimona.
  • Col·locar-ho sobre el taco i decorar amb el cilantre, i servir-ho.
  • Consumir-ho tot seguit per evitar que el taco s'estovi massa.
  • Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons