Una mena de substitut als "tacos de carnitas" mexicans, on el taco el farem a l'estil crudivegà amb una massa basada en el carabassó i la llinosa. Pel que fa al farcit el farem a base de bolet maitake que ens donarà una textura similar al de la carn. Li donarem un toc picant amb una mica de bitxo en vinagre, i potenciarem el gust amb una mica de suc de llimona i salsa de soja. Una versió apta per a vegans, amb pocs greixos i carbohidrats i, per tant, apropiada per dietes de manteniment del pes.
Per a les tacos hem fet una massa processant carabassons amb una mica de romaní i farigola frescos fins a fer un puré. Ho mesclarem amb una tassa de llinosa molta. Deixarem reposar i estendrem la massa sobre paper de for i ho posarem a assecar unes vuit hores a la deshidratadora.
Per al farcit:
- Una capsa de bolets maitake
- Una ceba
- Un pebrot italià
- Un bitxo fresc o en vinagre
- Tres tomàquets madurs escaldats i pelats
- Dues dents d'all
- julivert o cilantre
- Dos cullerades d'oli d'oliva verge
- Un raig de salsa de soja
- El suc de mitja llimona
- Sal i pebre al gust
Procediment:
- Escalfar l'oli i posar a fregir la ceba tallada a llunes ben fines. Quan enrosseixi afegir l'all laminat i el bitxo a rodanxes.
- Deixar coure una estona i afegir-hi el pebrot a rodelles.
- Després els tomàquets tallats a quarts i deixar coure una estoneta més.
- Per últim afegir els maitakes tallats a bocins i deixar-los enrossir dos o tres minuts.
- Apagar el foc, afegir la salsa de soja i la llimona.
- Col·locar-ho sobre el taco i decorar amb el cilantre, i servir-ho.
- Consumir-ho tot seguit per evitar que el taco s'estovi massa.
- Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada