Un plat de wok que és una bona alternativa per a la gent amant de la pasta però que no volen abusar de les calories, o bé per aquells que busquen receptes aptes per a dietes restrictives amb els carbohidrats. Ho aconseguim a base de substituir els espaguetis o les tallarines convencionals per unes que el·laborarem a base de carabassó tallat amb un espiralitzador. Seguiu aquest enllaç i trobareu un altre recepta feta amb aquesta mena de tallarines i la descripció d'aquest aparell i cóm s'hi treballa. No és el mateix que uns espaguetis de farina de blat, però acompanyats d'una bona salsa queden deliciosos i resulten molt més lleugers. Per acabar de fer el plat baix en contingut calòric i totalment vegà els acompanyarem amb una salsa feta de verdures i aromatitzada amb algunes espècies.
Ingredients per a dues persones:
- Un o dos carabassons segons mida
- Una ceba tendra
- Un porro
- Un parell de pastanagues
- Mig pebrot vermell
- Un parell de dents d'all
- Quatre tomàquets madurs frescos o bé de pot.
- Una culldta de harissa. ají molido o qualsevol pasta de bitxo
- Una culldta. de gingebre en pols
- Una culldta. de garam-massala
- Un grapadet de coriandre
- Dues cullerades d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Escalfar dues cullerades d'oli en un wok i quan estigui ben calent daurar-hi la ceba i el porro tallats ben fins.
- Afegir-hi l'all ben picat, la culleradeta de harissa, el gingebre en pols.
- Daurar un parell de minuts i afegir les pastanagues tallades ben fines amb una mandolina i el pebrot tallat a daus. Cal treballar tota l'estona a foc màxim.
- Després d'uns tres o quatre minuts afegir els tomàquets madurs als que haurem escaldat i pelat. Afegir la sal. Trinxar una mica els tomàquets. Abaixar el foc i deixar-los coure fins que l'aigua que deixen anar redueixi.
- Mentrestant haurem tallat el carabassó a tiretes amb l'ajut d'un espiralitzador o d'un pelapatates. Afegir a la salsa una culleradeta de garam-massala, i, per fi, el carabassó.
- Remenar un parell de minuts i apagar el foc. Cal que el carabassó quedi una mica cruixent.
- Servir amb unes fulles de coriandre fresc pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada