divendres, 22 de febrer del 2019

Tallarins de carabassó amb salsa de verdures.



Un plat de wok que és una bona alternativa per a la gent amant de la pasta però que no volen abusar de les calories, o bé per aquells que busquen receptes aptes per a dietes restrictives amb els carbohidrats. Ho aconseguim a base de substituir els espaguetis o les tallarines convencionals per unes que el·laborarem a base de carabassó tallat amb un espiralitzador. Seguiu aquest enllaç i trobareu un altre recepta feta amb aquesta mena de tallarines i la descripció d'aquest aparell i cóm s'hi treballa. No és el mateix que uns espaguetis de farina de blat, però acompanyats d'una bona salsa queden deliciosos i resulten molt més lleugers. Per acabar de fer el plat baix en contingut calòric i totalment vegà els acompanyarem amb una salsa feta de verdures i aromatitzada amb algunes espècies.

Ingredients per a dues persones:

  • Un o dos carabassons segons mida
  • Una ceba tendra
  • Un porro
  • Un parell de pastanagues
  • Mig pebrot vermell
  • Un parell de dents d'all
  • Quatre tomàquets madurs frescos o bé de pot.
  • Una culldta de harissa. ají molido o  qualsevol pasta de bitxo
  • Una culldta. de gingebre en pols
  • Una culldta. de garam-massala
  • Un grapadet de coriandre
  • Dues cullerades d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust

Procediment:

  • Escalfar dues cullerades d'oli en un wok i quan estigui ben calent daurar-hi la ceba i el porro tallats ben fins.
  • Afegir-hi l'all ben picat, la culleradeta de harissa, el gingebre en pols.
  • Daurar un parell de minuts i afegir les pastanagues tallades ben fines amb una mandolina i el pebrot tallat a daus. Cal treballar tota l'estona a foc màxim.
  • Després d'uns tres o quatre minuts afegir els tomàquets madurs als que haurem escaldat i pelat. Afegir la sal. Trinxar una mica els tomàquets. Abaixar el foc i deixar-los coure fins que l'aigua que deixen anar redueixi.
  • Mentrestant haurem tallat el carabassó a tiretes amb l'ajut d'un espiralitzador o d'un pelapatates. Afegir a la salsa una culleradeta de garam-massala, i, per fi, el carabassó.
  • Remenar un parell de minuts i apagar el foc. Cal que el carabassó quedi una mica cruixent.
  • Servir amb unes fulles de coriandre fresc pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons