Aprofitant que en aquesta època estan encara bones les carxofes i les carbasses hem aprofitat per ajuntar-les i fer-ne una cassoleta ben gustosa. Totalment vegana i amb poques calories.
Ingredients per a quatre:
- Una carbassa cacauet de mida mitjana
- Quatre o cinc carxofes
- 250 ml. de tomàquet triturat
- Dos dents d'all
- Un bocí de cúrcuma fresca
- Un tall de gingebre d'uns cinc cmtrs.
- Una culldta. de garam massala
- Un litre de caldo de verdures
- Dues cullerades d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Pelar els cors de carxofa eliminant les fulles exteriors més dures. Tallar-los en vuit bocins i deixar-los en un bol d'aigua amb suc de llimona per a evitar que s'oxidin.
- Pelar la carbassa i tallar-la a daus. Reservar.
- Ratllar la cúrcuma, el gingebre i l'all. Escalfar un parell de cullerades d'oli d'oliva verge en una cassola. Quan estigui calent coure els ratllats procurant que no es cremin.
- Afegir les carxofes i daurar-les una estona a foc baix.
- Afegir la carbassa i fer el mateix.
- Incorporar el tomàquet triturat, remenar i deixar-lo sofregir a foc ben baix durant una estona. Afegir la sal.
- Cobrir-ho amb brou de verdures, tapar la cassola i deixar coure fins que les carxofes estiguin tendres, és a dir: uns trenta o quaranta minuts.
- Afegir una culleradeta de garam-massala, remenar i servir calent.
- Podeu acompanyar-ho amb una cullerada de quinoa o d'arròs blanc.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada