dissabte, 9 de febrer de 2019

Cassoleta vegana de carxofes i carbassa



Aprofitant que en aquesta època estan encara bones les carxofes i les carbasses hem aprofitat per ajuntar-les i fer-ne una cassoleta ben gustosa. Totalment vegana i amb poques calories.

Ingredients per a quatre:

  • Una carbassa cacauet de mida mitjana
  • Quatre o cinc carxofes
  • 250 ml. de tomàquet triturat
  • Dos dents d'all
  • Un bocí de cúrcuma fresca
  • Un tall de gingebre d'uns cinc cmtrs.
  • Una culldta. de garam massala
  • Un litre de caldo de verdures
  • Dues cullerades d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust
Procediment:
  • Pelar els cors de carxofa eliminant les fulles exteriors més dures. Tallar-los en vuit bocins i deixar-los en un bol d'aigua amb suc de llimona per a evitar que s'oxidin.
  • Pelar la carbassa i tallar-la a daus. Reservar.
  • Ratllar la cúrcuma, el gingebre i l'all. Escalfar un parell de cullerades d'oli d'oliva verge en una cassola. Quan estigui calent coure els ratllats procurant que no es cremin.
  • Afegir les carxofes i daurar-les una estona a foc baix.
  • Afegir la carbassa i fer el mateix.
  • Incorporar el tomàquet triturat, remenar i deixar-lo sofregir a foc ben baix durant una estona. Afegir la sal.
  • Cobrir-ho amb brou de verdures, tapar la cassola i deixar coure fins que les carxofes estiguin tendres, és a dir: uns trenta o quaranta minuts.
  • Afegir una culleradeta de garam-massala, remenar i servir calent.
  • Podeu acompanyar-ho amb una cullerada de quinoa o d'arròs blanc.
Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons