dijous, 7 de setembre del 2017

Buddha bowl #2. De panís, maitake i tofu cruixent



           Seguim amb els Buddha bowls, que, tal com explicàvem en el post anterior, son una mena de plats combinats vegetals, força equilibrats, que han de constar de cereals, llegums i greixos saludables entre els seus components. Aquests van distribuïts sobre una base d'amanida de fulles i amanits al nostre gust.
          El d'avui porta una base d'amanida d'enciam meravella i pastanaga ratllada amb oli i vinagre. A sobre: tofu marinat i fregit, bolets maitake, tomàquets xerri, fideus de soja fregits i panotxa bullida amb una salsa de soja amb llimona i porradell.

Ingredients per a un:

  • Unes fulles d'enciam.
  • Una pastanaga ratllada
  • Una panotxa
  • Un grapat de bolets maitake 
  • 50 grams de tofu
  • Un pessic de fideus de soja
  • Oli de girassol per fregir
  • Oli d'oliva verge
  • Vinagre
  • Sal al gust
Per a la salsa:
  • Dues cullerades de salsa de soja
  • El suc de mitja llimona
  • Dues culldtes. de mirin
  • Un pessic de porradell fresc
  • Una mica de pebre negre
Procediment:
  • El dia abans premsar el tofu per que perdi l'excés d'aigua, tallar-lo a daus i deixar-lo marinant tota la nit amb la salsa que haurem elaborat amb la salsa de soja, el suc de llimona, el mirin i el porradell.
  • Tallar l'enciam en juliana, ratllar la pastanaga verticalment, mesclar-ho, amanir-ho amb l'oli, el vinagre i la sal i dipositar-ho al fons del bol
  • Tallar la panotxa en rodanxes de uns dos centímetres i posar-les a coure al microones durant cinc minuts tapades amb paper film.
  • Enfarinar lleugerament els bolets i els daus de tofu i fregir-los en abundant oli calent fins a que quedin daurats. Reservar sobre un paper absorbent.
  • Tirar a la paella amb l'oli encara ben calent els fideus de soja i retirar-los així que s'hagin inflat. Poden tardar tres o quatre segons. Si es deixen poc tems i no s'inflen queden durs, però si es deixen massa temps de seguida es cremen.
  • Col·locar les rodanxes de panís en un costat del bol, salpebrar-les i amanir-les amb la resta de la salsa de marinar el tofu.
  • Distribuir la resta d'elements i rematar amb uns quants tomàquets xerri punxats en un pinxo.
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons