Seguim amb els Buddha bowls, que, tal com explicàvem en el post anterior, son una mena de plats combinats vegetals, força equilibrats, que han de constar de cereals, llegums i greixos saludables entre els seus components. Aquests van distribuïts sobre una base d'amanida de fulles i amanits al nostre gust.
El d'avui porta una base d'amanida d'enciam meravella i pastanaga ratllada amb oli i vinagre. A sobre: tofu marinat i fregit, bolets maitake, tomàquets xerri, fideus de soja fregits i panotxa bullida amb una salsa de soja amb llimona i porradell.
Ingredients per a un:
- Unes fulles d'enciam.
- Una pastanaga ratllada
- Una panotxa
- Un grapat de bolets maitake
- 50 grams de tofu
- Un pessic de fideus de soja
- Oli de girassol per fregir
- Oli d'oliva verge
- Vinagre
- Sal al gust
Per a la salsa:
- Dues cullerades de salsa de soja
- El suc de mitja llimona
- Dues culldtes. de mirin
- Un pessic de porradell fresc
- Una mica de pebre negre
Procediment:
- El dia abans premsar el tofu per que perdi l'excés d'aigua, tallar-lo a daus i deixar-lo marinant tota la nit amb la salsa que haurem elaborat amb la salsa de soja, el suc de llimona, el mirin i el porradell.
- Tallar l'enciam en juliana, ratllar la pastanaga verticalment, mesclar-ho, amanir-ho amb l'oli, el vinagre i la sal i dipositar-ho al fons del bol
- Tallar la panotxa en rodanxes de uns dos centímetres i posar-les a coure al microones durant cinc minuts tapades amb paper film.
- Enfarinar lleugerament els bolets i els daus de tofu i fregir-los en abundant oli calent fins a que quedin daurats. Reservar sobre un paper absorbent.
- Tirar a la paella amb l'oli encara ben calent els fideus de soja i retirar-los així que s'hagin inflat. Poden tardar tres o quatre segons. Si es deixen poc tems i no s'inflen queden durs, però si es deixen massa temps de seguida es cremen.
- Col·locar les rodanxes de panís en un costat del bol, salpebrar-les i amanir-les amb la resta de la salsa de marinar el tofu.
- Distribuir la resta d'elements i rematar amb uns quants tomàquets xerri punxats en un pinxo.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada