Els "Buddha bowls", o bols de Buda, son una de les darreres tendències entre el personal afeccionat al veganisme i el menjar saludable. De fet no son més que una mena d'amanida molt il·lustrada o d'un plat combinat amb elements vegetals. Fonamentalment es tracta de servir tot l'àpat en un bol, sobre una base de fulles verdes on hi posarem la resta d'ingredients i ho amanirem al nostre gust. Ha de ser equilibrat i ha d'incloure sempre, com a mínim, una varietat de cereal, alguna de llegum o producte derivat i algun tipus de greix saludable. Em sembla una manera de fer un àpat força complert nutricionalment parlant i que, tot i seguint aquestes mínimes limitacions, dona peu a combinacions quasi infinites. I és un recurs mol adequat potser per a tot l'any excepte a l'hivern en que venen de gust coses més calentes i menys amanides.
El que us presentem porta mongeta negra i rossinyols com a proteïna, arròs integral com a cereal i unes nous pecanes i un amaniment de salsa de mostassa en oli d'oliva com a font de greixos saludables.
Ingredients per a una persona:
- Un grapat de fulles d'enciam
- Un parell de cullerades d'arròs integral
- Un parell de cullerades de rossinyols saltejats
- Un parell de cullerades de mongetes negres
- Mitja dotzena de tomàquets xerri
- Un quart de carabassó a rodanxes
- Un grapat de pecanes
- Una culldta. de sèsam negre
Per a la salsa:
- Dues cullerades d'oli d'oliva verge
- Una cullerada de mel
- Una cullerada de mostassa groga
- Dues cullerades de vinagre de poma
- Sal al gust
Procediment:
- Tan senzill com tallar les fulles de l'enciam i posar-les al fons del bol, distribuir la resta d'elements sobre les fulles i regar-ho amb la salsa que haurem elaborat mesclant els ingredients indicats.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada