Us portem avui un embotit o "fiambre" fet a base de gluten de blat molt senzill de fer. Pot servir com a entrant, per fer unes tapes veganes o be per a fer-ne sandvitxos.
Ingredients:
- 1 tassa de farina de gluten
- 1/3 de tassa de llet vegetal. Jo n'he fet servir de coco.
- Un grapat d'olives aragoneses mortes
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç fumat
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 3 dents d'all
- Un grapat de julivert
- Sal i pebre al gust
Procediment:
- Picar ben fi l'all i el julivert.
- Treure el pinyol de les olives i tallar-les en bocins.
- En un bol gran mesclar tots els ingredients secs i mesclar-los.
- Afegir la llet vegetal i treballar la mescla amb les mans fins a obtenir una massa elàstica, que és el seitan.
- Donar-li forma de botifarra embolicant-la amb l'ajut d'una làmina de paper film.
- Posar a bullir en aigua abundant durant uns 25 minuts.
- Deixar refredar al refrigerador per poder tallar-ho en rodanxes amb facilitat.
Per als que no hagin provat mai el seitan, te un gust bastant neutre i per això cal animar-lo una mica amb espècies, all, salsa de soja, etc. Pel que fa a la textura, aquesta és bastant semblant a la de la carn de vedella però amb un punt més d'elasticitat.
Nosaltres l'hem amanit amb una salsa de mostassa feta amb oli d'oliva, mostassa groga, xarop d'agave i vinagre de poma, a parts iguals. L'hem acompanyat amb una mica de cogombre i tàperes en vinagre.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada