Tal com diuen els amics de la Wikipèdia: "El terme curri, referent a la barreja d'espècies, no es fa servir gaire a l'Índia. En canvi, és molt més normal arreu del subcontinent indi utilitzar la paraula curri en referència als plats calents i especiats preparats per acompanyar l'arròs o els xapatis". Aquest vindria a ser l'esperit del nostre plat. Un guisat especiat per donar una mica de vida a les verdures i menjar acompanyat d'un bon arròs blanc.
Ingredients per a unes quatre persones:
- 3 Pastanagues
- 3 patates
- 2 carabassons
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrotets secs de caiena
- 1 ceba tendra
- 1 dau de gingebre ratllat
- 4 dents d'all
- 2 cullerades de curri
- Sal al gust
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 250 gr. de tomàquet triturat
- 250 gr. de llet de coco evaporada
- 1/2 litre d'aigua
Procediment:
- Tallem les patates, els carabassons, les pastanagues, l'albergínia i el pebrot a bocins i els reservem.
- Tallem la ceba ben fina i la posem a sofregir a l'olla amb quatre cullerades d'oli d'oliva. Quan la ceba comenci a transparentar hi afegirem l'all ben picat, el gingebre ratllat i els dos pebrotets de caiena.
- Un cop hagi sofregit la ceba una bona estona a foc lent hi afegirem el tomàquet triturat, la sal i el curri i ho seguirem sofregint.
- Ha arribat el moment d'afegir les verdures, excepte la patata i fer-les coure també a foc lent amb el sofregit durant uns cinc minuts.
- Afegirem l'aigua, ho taparem i l'hi donarem uns deu minuts més de cocció a foc ben baix i amb l'olla tapada.
- Ha arribat el moment d'incorporar les patates i deixar-les bullir amb la resta durant deu minuts més.
- Ara és l'hora d'abocar-hi la llet de coco, rectificar de sal i deixar-ho, tot plegat, fent xup-xup un altre quart d'hora.
I ja ho tenim.
Per acompanyar-ho no oblideu uns xapatis, o, si no en disposeu, fer una mica d'arròs blanc, que sempre marida molt bé amb els curris.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada