Hi ha algú que no li agradin les mandonguilles?. Avui us en portem unes de veganes elaborades amb una massa de cigrons i ordi integral, que també ens pot servir si convé per a confegir unes hamburgueses vegetals.
Ingredients:
- Un pot de cigrons bullits
- Una tassa d'ordi integral
- Un bon grapat de julivert
- Una llimona
- Una culleradeta de comí en pols
- Una culleradeta de pebre dolç
- Una culleradeta de pebre vermell picant
- Sal al gust
- Oli d'oliva
- Farina de cigró per a l'arrebossat.
Procediment:
- Bullir l'ordi en el doble de volum d'aigua fins que estigui tova (uns vint-i-cinc minuts). Si veieu que s'evapora massa l'aigua se'n pot afegir una miqueta més.
- Processar l'ordi bullit amb l'ajut d'un robot de cuina o picadora fins que els granets estiguin bastant trencats.
- Processar apart els cigrons juntament amb la sal, el julivert picat, la llimona i les espècies fins a obtenir una pasta més o menys homogènia
- Ajuntar l'ordi amb els cigrons, corregir de sal i remenar-ho fins a tindre-ho tot ben ben mesclat
- Confegir les mandonguilles amb el palmell de la mà procurant que quedin de igual mida.
- Fregir en abundant oli d'oliva ben calent i deixar escórrer abans de servir.
Es poden servir banyades en salsa de tomàquet o qualsevol de la vostra elecció, o bé soles amanides amb un raig de llimona o una mica de catsup, com en el nostre cas. Nosaltres les hem guarnit amb un oniguiri de quinoa i sèsam negre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada