Després d'una temporadeta d'inactivitat blogaire deguda, bàsicament, a una certa mandra tornem a reempendre la feina, i seguint la nostra navegació per els mars de la gastronomia vegana us portem avui una recepta d'alberginies al forn molt senzilles de fer i que queden la mar de bones.
Ingredients:
- 2 alberginies grosses
- 150 gr. de soja texturitzada
- 1 iogurt de soja
- 1/2 got de llet de soja
- 1 cullerada sopera rasa de curri en pols
- 1 grapat d'ametlles torrades
- 2 cullerades soperes de llevat de cervesa
- 2 cullerades soperes de farina de galeta
- 1/2 culleradeta de pebre negre molt
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge
- Julivert fresc
- Sal al gust
- Posem a remullar la soja texturitzada durant uns 20 minuts, després la escorrem be i la reservem.
- Partim per la meitat les albergínies i amb l'ajut d'una cullera en traiem quasi tota la polpa. Ens quedaran unes barquetes que amanirem amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sal i pebre i posarem al for a 180º uns 25 minuts.
- Escalfarem l'oli en una paella. Hi torrarem mig minut la cullerada de curri i tot seguit hi saltejarem la polpa de les albergínies i la soja texturitzada fins que es vagin estovant.
- Tot seguit hi afegirem el iogurt de soja, el pebre i una mica de sal, ho remenarem hi ho deixarem coure a foc ben lent. Si ens sembla que ens queda molt espés podem afegir-hi una mica de llet de soja.
- Traurem les barquetes del forn, les deixarem refredar una estona i les farcirem amb la polpa i la soja.
- En un morter picarem les ametlles torrades i les mesclarem amb el llevat de cervesa i la farina de galeta, i amb la mescla obtinguda cobrirem les albergínies.
- Les gratinarem al forn fins que estiguin daurades i les servirem amb una mica de julivert fresc per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada