Us portem avui un remenat de wok ben gustosa i que és una recepta d'aprofitament. És, més aviat un plat de tardor, dons, típicament la fem a l'època dels porros i les pastanagues i hi solem afegir unes castanyes. Ara en primavera, però, la podeu confegir emprant qualsevol altre fruit sec: nous, ametlles o avellanes, per exemple, Emprarem la part verda dels porros que, per el general sol anar a parar a la brossa, però que, ben cuinada és molt gustosa i aquell parell de pastanagues que tothom tenim abandonades en un racó del calaix de les verdures, d'aquí lo de "recepta d'aprofitament".
És un primer plat excel·lent que també pot funcionar molt bé com acompanyament d'unes hamburgueses o mandonguilles vegetals, per exemple.
Ingredients.
- La part verda de tres porros
- 3 pastanagues
- Un grapat de castanyes, nous o anacards
- 3 cullerades d'oli de coco
- 1 cull. de cafè de gingebre en pols
- 1 cull. de cafè de coriandre
- 1 cull. de cafè de ají molt o pebre vermell picant
- 1 cull. de cafè de curri
- 1 cull. de cafè de llavors de comí
- Sal al gust.
Procediment:
- Torrem una mica les castanyes o els fruits secs que volguem. En reservem la meitat de senceres i la resta les piquem a bocins no massa petits.
- Posem a escalfar el wok amb tres cullerades d'oli de coco, o oliva, si no en disposeu.
- Un cop calent farem un massala afegint-hi totes les espècies i remenant-les en l'oli fins que comencin a desprendre aroma
- Afegirem el porro que haurem tallat en juliana ben fina i, tot seguit les pastanagues ratllades i les castanyes a bocins.
- O farem coure uns 10-15 minuts a foc viu, sempre remenant, "stir friyng", com diuen en anglès, fins que veiem les verdures tendres. Personalment m'agrada que quedin una mica "al dente". Si us sembla que queda molt sec o se us enganxa al wok tingueu la precaució d'anar afegint petites quantitats d'aigua.
- Un cop cuit ho servirem decorat amb les castanyes senceres que teniem reservades.
Bon profit i fins a la propera!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada