dilluns, 3 de març del 2014

FARCELLETS DE COL





Avui una recepta baixa en colesterol  apta per aquells que estan acabant la dieta de post-Nadal i intenta embotir-se, sense massa èxit encara, en els modelets de la primavera anterior...
Uns típics farcells de col als qui hem manllevat cruelment quasi tot contacte amb els greixos. Contenen però una quantitat discreta de carbohidrats que ens aportaran l'arròs, en una dosi molt moderada i una mica de sucre morè. Pel que fa al gustet, li donarem un toc una mica oriental...

Ingredients per a 12 farcells:

  • 12 penques de col per fer d'embolcall.
  • 1-1,5 litres de brou, preferentment de carn.
  • 400 gr. de carn picada de vedella o bé mixta.
  • 1 carabassó.
  • 1 llauna de moresc.
  • 1 ramet de julivert.
  • 2 cull. soperes de sucre moré.
  • 2 cull. soperes de salsa d'ostres.
  • 2 cull. sop. de salsa de soja.
  • Un tros de gingebre de la mida del polze.
  • Sal i pebre.


Procediment:


Rentarem les penques de col i amb l'ajut d'un ganivet afilat els hi pelarem la nervadura central, de manera que després no ens impedeixi enrotllar la fulla sobre sí mateixa. Les escaldarem uns 3 o 4 minuts i les deixarem escorrer i refredar.


Salpebrarem la carn i la mesclarem amb la salsa de soja, el sucre mor
 i la salsa d'ostres i ho treballarem fins a quedar homogeni.


Tallarem el carbassó a daus petits i el mesclarem amb la carn picada i el moresc.
Ratllem el gingebre i l'exprimim amb el puny incorporant-ne el suc a la mescla.


Farem els farcells omplint-los amb una cullerada de la mescla
 i tancant-los com qui embolica un regal.


Posarem els farcells en una cassola poc fonda, de manera que quedin
 una mica apretats per tal d'evitar que es desfessin durant la cocció. 
Avocarem el caldo a la cassola fins a cobrir-los i els deixarem
coure uns 25 minuts a foc lent.Un cop cuits els escorrerem
i deixarem refredar.


I això és tot. Nosaltres els hem acompanyat d'uns tomàquets escalivats, i amb el brou sobrer i una mica de maizena  hem fet una sopa de primer plat.
Bon profit!.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons