Os portem avui una recepta d'aire oriental, una mena de "pastissets" farcits de pork, els NIKUMAN.
De fet consisteixen en massa de farina farcida amb porc picat cuinat i mesclat amb verdures. Els nikuman es couen al vapor i sovinse solen vendre al carrer. Son gairebé iguals als "Baozi" xinesos. És un menjar molt habitual en tot l'extrem orient. A Corea, per exemple en diuen "jjippang mandu", o "Bánh bao" a Singapur. Les verdures que solen portar son habitualment, porro i bolet shitake, però admetent altres verdures com col, col xinesa o ceba tendra. Nosaltres hem seguit aproximadament la recepta de "Runnyrunny999", pàgina de Youtube que no ens cansem de recomanar per ser força didàctica i entretinguda a la vegada. Per catalanitzar una mica la recepta hem substituït a darrera hora el porro que recomanava en Taro, cuiner de la pàgina, per una mica de calçot, que ara està en un moment excel·lent.
Ingredients per a dotze unitats:
Per al farcit:
- 300 gr. de carn magra de porc picada.
- 60 grams de col.
- 60 gr. de calçot.
- Una rameta de julivert.
- 1 cull. sop. de mirin (vi d'arròs).
- 1 cull. sop. de salsa de soja.
- 1 cull. sop. de salsa d'ostres.
- 1 cull. sop. d'oli de sèsam.
- 1 cull. sop. de sucre.
- Sal i pebre.
Per a la massa:
- 300 gr. de farina.
- 160 ml. d'aigua tèbia.
- 2 cull. sop. de sucre.
- 1 cull. sop. de llevat de forner en pols.
- 2 cull. sop. d'oli d'oliva verge.
- Un pessic de sal.
Procediment:
- Mesclem la carn picada amb el mirin, la salsa de soja, l'oli de sèsam, el sucre, la sal, el pebre i la salsa d'ostres. Si no en disposem podem emprar salsa HP. Ho remenem be amb la mà fins aconseguir una pasta uniforme.
- Tallem les verdures en juliana ben fina i les mesclem uniformement amb la carn. Reservem.
- Fem la massa afegint la sal, el sucre i el llevat a la farina i després incorporant l'aigua tèbia.
- Ho treballem fins aconseguir una massa homogènia i elàstica.
La deixem reposar durant mitja hora tapada amb un drap blanc |
Formem una mena de botifarra |
La tallem en dotze parts. |
Fem una bola amb cada tros i els aplanem amb el corró. |
Farcim amb la mescla de carn i verdures. |
Amb el palmell de la ma formem un clotet i anem pessigant les bandes de la circumferènciade pasta fins formar una mena d'estel de sis puntes. |
Dobleguem les puntes de l'estel sobre sí mateixes fins a tancar el farcell. |
- Col·loquem els nikumans a la vaporera sobre un llit de fulles de verdura i ho deixem coure durant uns 20 minuts. Si no disposeu d'aquest estri sempre podeu improvisar-lo amb una olla grossa, i un escorredor.
I ja ho tenim llest. Ho deixem refredar uns minuts i cap a taula.
Resulten summament apetitosos, ja que la massa cuita al vapor agafa una textura lleugerament gomosa però molt interessant, i el conjunt de condiments i el sucre donen un toc dolçet molt agradable.
Nosaltres els hem acompanyat d'una amanida de pastanaga, porro i brots de col llombarda.
Bon profit! o... ボナペティ !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada