Us portem avui l'adaptació d'una recepta japonesa clàssica, el "Kohaku namasu", un plat que és típic de cap d'any, i del que en teniu l'original molt ben explicat a la pàgina "Coocking with the dog". És aquesta una pàgina de vídeos sobre cuina japonesa que us recomano. En el nostre cas l'hem adaptada als productes que solem trobar amb facilitat per aquí. Així, en lloc d'emprar "Daikon" que ès difícil de trobar fresc, emprarem els nostres clàssics naps de posar al caldo de tota la vida. Així mateix, per a l'Awasaezu", la salsa en que es marinen els vegetals emprarem llimona o llima en lloc del cítric que usen ells, el "yuzu".
Es tracta el plat, dúna amanida de pastanaga i nap marinats, que poden servir tant com a primer plat o com a "tentempié" a qualsevol hora del dia.
Ingredients:
- Un parell de naps (o daikon en la recepta original)
- tres o quatre pastanagues grossetes.
- La pell d'una llimona ( o yuzu, si en podeu aconseguir)
Per a l'Awasaezu: - El suc de la llimona
- 2 cull. sop. de salsa de soja
- 2 cull. sop. de vinagre, preferentment d'arròs.
- 2 cull. sop. d'aigua
- 2 culleradetes de mel (nosaltres n'hem substituït una
per un sobret d'estevia, per mantenir
el tema calòric a ratlla...
- Pelarem la pell de la llimona procurant agafar només la capa groga externa ja que la part
blanca pot amargar una mica. Tallar-la
en tiretes molt fines i reservar. - Pelar i tallar en tiretes d'uns quatre dits
tant els naps com les pastanagues. - Posar tot plegat en un bol i mesclar-ho tot be amb un parell de culleradetes de sal. Deixar-ho reposar una mitja hora.
- Passat aquest temps veurem que les verdures s'han anat deshidratant i suant. És el moment de rentar-les per eliminar la sal i escorrer-les (si pot ser amb una escorredora centrífuga millor). Aquest procés de deshidratació farà que les verdures absorbin millor la marinada.
- Preparem l'Awasezu mesclant tots els ingredient i remenant-los fins que la mel quedi ben dissolta.
- Afegirem la salsa a les verduretes i ho deixarem marinar com a mínim una horeta, remenant de tant en tant.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada