SPAGHETTI AMB CLOÏSSES
LaFábricaDeCemento, proudly, es complau en presentar-vos una excel·lent recepta perpetrada per el meu nebot Dani, que és l'especialista en pastes i cuina italiana, en general, de la nostra família Uns excel·lents spaghetti alle bongole, com diuen per aquelles terres. I es que els mol·luscs, gustosos com son donen un excel·lent sabor a qualsevol pasta o arròs que se'ls posi per davant.
- 1kg. de cloïsses
- Fumet de peix
- Un manat de julivert
- 750 g. de spaghetti nº 4
- 3 o 4 dents d'all
- 500 g. de tomàquet en conserva pelat.
- 1 got de vi blanc
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva i una nou de mantega.
Rentat de les cloïsses:
el detalle del biólogo...... si, ho he dibuixat jo, què passa?... |
Les cloïsses solen viure enterrades en sols arenosos, d'on treuen una mena de "trompes" anomenats sifons a través dels que fan circular l'aigua filtrant'ne les partícules alimenticies. Llogicament sempre solen acumular sorra fina, que haurem d'eliminar abans de consumir-les. Cal dons submergir-les una estona en aigua ben salada. La cloïssa, curteta com és la pobra pensa que està en el seu medi natural, s'obre i respira fent circular l'aigua i eliminant la sorra del seu interior. Passada una estona les anirem remenant de tant en tant. Després, l'aigua que ens haurà quedat al retirar-ne les cloïsses ens pot servir per bullir la pasta o afegir-la a la salsa, prenent, però, la precaució de filtrar-la (si no haurem fet un mal negoci....)
Elaboració:
- Bullim els spaguetti en abundant aigua salada fins que estiguin
"al dente" i els reservem. - En una cassola gran sofregim els alls amb l'oli d'oliva al que haurem afegit la nou de mantega.
- Afegirem 1/2 litre de caldo i el julivert ben picat i ho deixem reduir.
- Incorporem el got de vi i seguim reduint la salsa.
- Afegim el tomàquet i, amb l'ajut d'una forquilla l'anem triturant.
- Salpebrem i deixem coure uns 15 minuts.
- Tot seguit incorporem les cloïsses i un gotet de l'aigua de
rentar-les i ho remenem un parell de minuts fins que totes les
cloïsses quedin obertes. - Incorporem la pasta, la remenem amb la salsa i ja ho podem servir
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada