Cuina per a orfes del colesterol es complau en portar-vos avui "GUISOTE" DE PORRO I CARBASSA un guisat de verduretes dolç i picantet molt adequat per a la pretemporada estival de tots aquells que ens barallem amb el camals del nostres bikinis per als que ja no passen tant folgadament el nostres pernils com a la darrera temporada de platja...
Aquí dons va una ajuda per aquests precipitats menús hipocalòrics de finals de primavera...
Ingredients:
- Un manat de porros.
- Un quart de carbassa.
- Un litre de brou
- Dos cebes.
- Tres dents d'all.
- Unes fulles de llorer o una culleradeta de llorer en pols.
- Una culleradeta de romaní.
- Una culleradeta de farigola.
- 4 pebrotets de caiena secs.
- Tres cullerades soperes d'oli.
- Sal i pebre.
- Una culleradeta de maizena.
- Tallem la carbassa a daus, la part blanca dels porros a rodanxes i ho reservem.
- Fem un brou amb el què tinguem costum. En el nostre cas l'hem fet amb un quart de pollastre, un tros de costella de vedella, una botifarra, molt api i les parts verdes dels porros que havíem reservat.
- En una cassola sofregim la ceba tallada ben petita, lentament i fins que se'ns posi rossa (la ceba).
- Hi afegim la caiena i l'all i ho fem coure sense que es cremi.
- Hi posem a sofregir el porro i la carbassa, a foc més viu tot i remenant-ho de tant en tant
- Afegim el llorer, la farigola, el romaní, i la sal i el pebre, al gust. Remenem una estona més.
- Ho cobrim amb el brou i ho deixem coure fins que veiem el porro tendre (Uns 20 minuts)
- Per acabar, i per tal d'espessir una mica la salsa, deixatem una culleradeta de maizena en un gotet de brou i ho afegim al guisat deixant-ho coure uns cinc minuts més.
I ja ho tenim llest!.
En el nostre cas ho hem servit acompanyat d'una quantitat mesurada d'arròs blanc i part de la carn d'olla, que, com que s'ha cuit sense gens de greix ens aportarà també una quantitat moderada de calories.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada