diumenge, 10 de gener del 2021

Man’ouché. Pa libanès amb zataar


La Man'ouché o Manouche libanès es tracta d'un pa amb una recepta similar al pa pita guarnit amb oli i una mescla d'herbes i espècies anomenada zaatar. La manouche és rica i molt sana i, al Líban, se sol consumir molt en l'esmorzar. El Zaatar és una barreja d'espècies molt comú en la cuina libanesa. Els seus ingredients poden variar una mica d'una regió a l'altra, normalment, es compon de farigola, orenga, sumac, llavors de sèsam i pebre vermell d'Alep. Les manouches se solen presentar de forma circular. Encara que també es pot plegar en 2 o enrotllar com un sandvitx, per omplir-lo amb el que un vulgui, com labneh, tomàquet, menta i olives ...

Ingredients per al zaatar:

  • Dues cullerades de farigola preferiblement fresca
  • Dues cullerades d'orenga, també millor fresc
  • Dues cullerades de llavors de sèsam torrades
  • Una cullerada de sumac
  • Una cullerada de llavors de coriandre
  • Una cullerada de comí en pols
  • Una cullerada de pebre vermell (originàriament d'Alep)
  • Una mica de sal
  • Oli d'oliva verge per untar el pa
Ingredients per a les manouches:
  • 400 gr. de farina blanca
  • 250 ml. d'aigua temperada
  • Una cullerada de mel
  • Una cullerada i mitja de llevat sec
  • Dues cullerades d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust
Procediment:
  • Picar una mica les llavors de coriandre amb l'ajut d'un morter i mesclar amb la resta de les herbes i espècies. En el nostre cas, com que no disposàvem del pebre vermell d'Alep, l'hem substituït per la mateixa quantitat de harissa en pols.
  • Mesclar l'aigua amb la mel i el llevat i deixa-ho reposar una estona per activar-ho
  • Afegir-ho a la farina, la sal i l'oli d'oliva. Mesclar i amassar uns deu minuts.
  • Deixar reposar en un bol tapat amb paper film durant una hora o fins que veiem que ha doblat la seva mida.
  • Tallar la massa en porcions d'uns 80 gr i fer-ne boles que aplanarem amb el corró fins a tindre discos de mig centímetre de gruix.
  • Pintar els pans amb l'oli d'oliva i escampar-hi una quantitat generós de zataar.
  • Escalfar el forn a 220º i coure els pans durant 7 o 8 minuts i anar-los guardant embolicats en un drap.
  • Consumir-los preferentment tot seguit.
Bon profit!.



1 comentari:

  1. todos leyeron este testimonio sobre cómo obtuve mi préstamo de una compañía de préstamos legítima y confiable mi nombre es kjerstin lis, he estado buscando un préstamo para saldar mis deudas, todos los que conocí estafaron y tomaron mi dinero hasta que finalmente conocí al señor pedro pudo darme un préstamo de 450.000,00 rr. También ayudó a otros colegas míos. estoy hablando como la persona más feliz en todo el mundo hoy y me dije a mí mismo que cualquier prestamista que rescata a mi familia de nuestra pobre situación, le diría el nombre a todo el mundo y estoy muy feliz de decir que mi familia es Regresé para siempre porque necesitaba un préstamo para comenzar mi vida desde el principio, ya que soy una madre soltera con 3 hijos y el mundo entero parecía estar pendiente de mí hasta que me refiero al prestamista de préstamos enviado por Dios que cambió mi vida y eso de mi familia, un prestamista temeroso de Dios, el señor Pedro, él era el dios salvador enviado para rescatar a mi familia y al principio pensé que no sería posible hasta que recibiera mi préstamo, lo invité a mi familia. Together party que no rechazó y aconsejaré a cualquiera que realmente necesite un préstamo que se comunique con el sr. pedro por correo electrónico a (pedroloanss@gmail.com) porque es el prestamista más comprensivo y bondadoso que he conocido. con un corazón cariñoso. él no sabe que estoy haciendo esto al difundir su buena voluntad hacia mí, pero siento que debería compartir esto con todos ustedes. comuníquese con el correo electrónico de la compañía de préstamos adecuada a través de: pedroloanss@gmail.com

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons