En el nostre cas l'hem feta força simple, amb un sofregit senzill i una mica de calamar, Hem emprat calamar de Humboldt, o "poton". Com que la cocció es fa pràcticament sense líquid hem incorporat, cosa que no tinc costum d'emprar gaire sovint per que sol portar molta sal i additius, una mica de brou de peix en pols per incrementar els sabors del plat.
Ingredients per a quatre:
- Una coliflor
- 400 gr. de calamar
- 250 gr. de tomàquet triturat.
- Una ceba gran
- Cinc dents d'all
- Una nou de gingebre
- Un pessic de safrà
- Un dau de brou de peix
- Una tasseta d'aigua
- Quatre cullerades d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Amb l'ajut d'un robot de cuina, tallar i triturar els cabdells de la coliflor fins que ens quedin bocins de la mida d'un gra d'arròs. Reservar.
- Escalfar l'oli a la cassola i marcar-hi el calamar tallat a tiretes.
- Quan el calamar hagi suat una mica incorporar la ceba, abaixar el foc i deixar-la enrossir.
- Incorporar ara l'all i el gingebre ben picats, el safrà i el dau de brou que haurem ratllat prèviament. Deixar coure una estona a foc baix procurant que no s'enganxi. Podeu afegir-hi sal en aquest moment, si així ho voleu, però el brou en porta força, o sigui que amb prudència.
- Afegir el tomàquet triturat i deixar coure el sofregit a foc lent durant uns deu minuts.
- És l'hora d'abocar-hi la coliflor. Remenar per que es mescli bé amb el sofregit. Incorporar-hi mitja tassa d'aigua. Tapar la cassola i deixar-ho coure entre cinc i deu minuts a foc mig-baix, segons voleu un resultat més o menys cruixent. La coliflor es courà en el seu propi vapor, i si la deixem massa estona s'estovarà massa i se'n perdrà la textura que busquem.
- Nosaltres ho hem presentat a taula amb una mica d'orenga fresca recent tallada i unes rodanxes de llimona.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada