dilluns, 27 de maig del 2019

Nachos crudivegans al pesto



Un altre alternativa al pa convencional per aquells que volen o deuen limitar-ne el consum son els pans crudivegans fets a partir de polpa d'hortalisses i farina baixes en carbohidrads com la de llinosa o xia. En resulten una mena de "crackers" molt agradables que ens poden servir per acompanyar un àpat i ens aporten poques calories i carbohidrats. El procés és com sempre, obtindre una polpa vegetal molt humida que mesclarem amb un aglutinant, que, aquesta vegada serà la farina de llinosa i el psyllium, i que després passarem a dessecar, ja sigui amb una deshidratadora d'aliments o bé al forn a temperatura mínima. Tant la llinosa, la xia o el psyllium molts tenen una gran capacitat d'absorció de la humitat formant una mena de gelatina o mucílag que és un excel·lent aglutinant i ens ajuda a fer preparacions com la present. En aquest cas hem volgut donar-hi el sabor d'un pesto, afegint-hi a la mescla, l'alfàbrega i una mica de fruits secs, en aquest cas anacards, per donar-hi textura. I per acabar hi hem afegit una mica de formatge ratllat.
Nosaltres els hem servit amb una crema de iogurt grec amb menta i orenga.

Ingredients:

  • Tres carabassons de bona mida
  • Un grapat d'alfàbrega fresca
  • 100 gr. de llavors de llinosa
  • 20 gr. de psyllium
  • 50gr. d'anacards
  • 30 gr. de formatge Cheddar ratllat
  • Sal al gust
Procediment:
  • La nit anterior posar els anacards en remull.
  • Al dia següent picar-los amb una processadora d'aliments.
  • Pelar els carabassons, afegir-los als anacards i l'alfàbrega i picar-ho tot fins que ens quedi una polpa homogènia.
  • Picar les llavors de lli amb l'ajut d'un molinet de cafè.
  • Mesclar amb la pasta de carabassons, el psyllium i la sal. Remenar-ho bé per que tot es vagi incorporant.
  • Deixar-ho reposar una mitja hora per que el lli i el psyllium vagin absorbint humitat i produeixin gelatina.
  • Escampar sobre paper de forn formant una capa fina. Marcar la forma triangular dels nachos amb l'ajut d'un ganivet. Escampar-hi el formatge ratllat per sobre pressionant-lo una mica amb la ma per què s'adhereixi a la superfície de la massa.
  • Col·locar en les safates de la deshidratadora i deixar-l'hi fins que estiguin ben secs i cruixents (entre 8 i 10 hores).
  • Tallar i servir
  • Es poden conservar en una bossa de plàstic hermètica durant molts dies sense perdre el punt cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons