Avui hem estrenat un estri quasi indispensable en tota cuina crudivegana: una mandolina especial per a ratllar els carabassons en forma de tallarins.Es força pràctic i divertit i ens permet fer-ne tant de carabassó com d'altres hortalisses com carabassa o pastanaga i, així, d'alguna manera fer-nos passar les ganes de menjar pasta convencional. En el cas de no disposar d'aquest aparell podem emprar un pelador de patates. El procés és més lent i el resultat no és tant maco, però ja fa el fet.
Per a estrenar els nostres primers tallarins vegans hem preparat una salsa de coco ben apetitosa.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 carabassons grossos ben nets
- 250 cl de llet de coco sense sucre
- 1 cullerada de mostassa groga, o de llavors de mostassa ben picades
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1 culleradeta de herba llimona (lemongrass), pot canviar-se per el suc de mitja llimona
- 1/2 culleradeta de pebre negre
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1 cullerada de xarop d'agave o d'arç (si la llet de coco porta sucre no cal posar-ne)
- Sal marina al gust
- 2 culleradetes de sèsam negre per decorar
Procediment:
- Tallar els carbassons per fer-ne els tallarins i distribuir-los en els plats dels comensals
- Mesclar amb un batedor de mà la llet de coco, la mostassa i les espècies y abocar-la als tallarins
- Decorar amb el sèsam.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada