El gust dels peixos i mariscs casen molt bé amb la consistència i la suavitat del sabor de les patates. Sarsueles, suquets i altres plats en son una bona mostra. La sèpia amb patates, un gran clàssic de la nostra cuina, entre ells. Avui n'hem fet una variació, potser una mica més arriscada, ja que hem substituït al plat la meitat de les patates per carabassa, que ens hi ha aportat aquell puntet dolcenc que l'hi és característic. I per acabar de rematar la jugada li hem donat un toc picant afegint-hi una mica de harissa per a fer-lo més interessant. El resultat ha sigut força bo, amb aquella mena de salsetes a les que no pots evitar enfonsar-hi uns quants vaixells de pa del dia. El plat manté unes proporcions inferiors a 20% de producte animal/ 80% de productevegetal per tant el podem considerar una recepta plenament flexitariana.
Ingredients per a 4:
- 250 gr. de sèpia
- 500 gr. de carbassa
- 500 gr. de patates Monalisssa
- Una ceba de figueres
- Mig bulb d'all
- Un tall gruixut de panxeta
- Una culldta. de harissa o qualsevol altre pasta de pebrot picant
- Brou de peix
- Un grapat d'ametlles
- Un grapat de julivert
- Una cullerada de farina de blat de moro
- Oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Rentar la sèpia, tallar a bocins i reservar deixant que s'escorri.
- Pelar i tallar les patates i tallar-les a quadrats. Fer el mateix amb la carbassa. Aconsello tallar-la en quatre bocins i posar-los a coure al microones uns cinc minuts a plena potència. Això ajudarà a que la pell es desprengui amb molta més facilitat.
- Escalfar la cassola amb quatre cullerades d'oli i enrossir-hi la panxeta que haurem tallat a tires fines. Tot seguit afegir la sèpia i fer-la coure fins que vagi perdent aigua. Quan veiem que ja no desprèn massa líquid, afegir la ceba en dauets i fer-la enrossir. Per acabar afegir l'all picat i la culleradeta de pasta de pebrot i acabar-ho de sofregir tot plegat uns minuts més.
- Afegir les patates. Remenar-les un parell de minuts amb el sofregit i cobrir-les amb el brou de peix que haurem mantingut calent en un altre olla.
- Deixar bullir uns deu minuts i, en acabat, incorporar-hi la carbassa. Deixar-la coure cinc minuts més.
- Amb un parell de dents d'all, el julivert i les ametlles farem una picada. Incorporar-la en aquest moment, juntament amb la farina de blat de moro deixatada en un parell de cullerades de brou.
- Deixar coure uns minuts més fins que veiem que la carbassa ja està tova.
- Emplatar, decorar amb una mica més de julivert picat i servir.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada