Ingredients:
- 800 g de cigrons cuits.
- 6 galtes de porc desossades
- 1 l. de brou de carn o pollastre
- 2 cebes
- 200 g. de tomàquet madur pelat i triturat
- 4 dents d'all
- Un grapat de julivert
- Un dau de gingebre
- ! cull. petita de coriandre
- ! cull. petita de comí
- 1 cull. petita de pebre picant molt, o be caiena.
- 2 fulles de llorer
- Sal i pebre
- Oli, d'oliva
Per a la picada
- Una presa de xocolata
- 10 ametlles
- una dent d'all
- És convenient fer el plat el dia abans de menjar-lo i tindre la picada preparada per a incorporar-la al moment d'escalfar el plat abans de l'àpat.
- Abans que rrés salpebrarem les galtes i les marcarem a la mateixa cassola on treballarem el plat amb una mica d'oli d'oliva. Les reservarem.
- En el mateix oli sofregirem la ceba fins que s'enrosseixi, i hi anirem incorporant els demés elements: el gingebre, l'all i, tot seguit, el tomàquet, el julivert picat i les espècies.
- Deixatem el sofregit amb una mica del brou. Reincorporem les galtes a la cassola
- Afegim els cigrons, acabem de cobrir les galtes amb la resta del brou i ho deixem coure a foc baix uns 30-40 minuts, fent que el brou vagi reduint.
- Deixem reposar el guisat tot el vespre i poc abans de consumir-lo hi incorporem la picada amb l'all, les ametlles i la xocolata, que ens enriquirà la salsa. Deixem coure uns cinc minuts més i ja ho tenim llest per a dur a taula.
I això és tot. Bon profit. Ah! tingueu a mà un bon pa de pagès per que la salsa invita força a sucar...
Llàstima que no sóc gens de carn :( però reconec que fa molt bona pinta aquest plat!!
ResponEliminaPetons
Anna
Per a tu els cigrons dons, ja em menjo jo les galtes :D
EliminaPetons