dilluns, 6 d’abril del 2015

Galtes de porc amb cigrons



Ingredients:

  • 800 g de cigrons cuits.
  • 6 galtes de porc desossades
  • 1 l. de brou de carn o pollastre
  • 2 cebes
  • 200 g. de tomàquet madur pelat i triturat
  • 4 dents d'all
  • Un grapat de julivert
  • Un dau de gingebre
  • ! cull. petita de coriandre
  • ! cull. petita de comí
  • 1 cull. petita de pebre picant molt, o be caiena.
  • 2 fulles de llorer
  • Sal i pebre
  • Oli, d'oliva
Per a la picada
  • Una presa de xocolata
  • 10 ametlles
  • una dent d'all

Procediment
  • És convenient fer el plat el dia abans de menjar-lo i tindre la picada preparada per a incorporar-la al moment d'escalfar el plat abans de l'àpat. 
  • Abans que rrés salpebrarem les galtes i les marcarem a la mateixa cassola on treballarem el plat amb una mica d'oli d'oliva. Les reservarem.
  • En el mateix oli sofregirem la ceba fins que s'enrosseixi, i hi anirem incorporant els demés elements: el gingebre, l'all i, tot seguit, el tomàquet, el julivert picat i les espècies.
  • Deixatem el sofregit amb una mica del brou. Reincorporem les galtes a la cassola
  • Afegim els cigrons, acabem de cobrir les galtes amb la resta del brou i ho deixem coure a foc baix uns 30-40 minuts, fent que el  brou vagi reduint.
  • Deixem reposar el guisat tot el vespre i poc abans de consumir-lo hi incorporem la picada amb l'all, les ametlles i la xocolata, que ens enriquirà la salsa. Deixem coure uns cinc minuts més i ja ho tenim llest per a dur a taula.
I això és tot. Bon profit. Ah! tingueu a mà un bon pa de pagès per que la salsa invita força a sucar...





2 comentaris:

  1. Llàstima que no sóc gens de carn :( però reconec que fa molt bona pinta aquest plat!!
    Petons
    Anna

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons