Està bastant estès el consum de barretes energètiques, ja sigui com a menjar comprimit en sortides a la muntanya, com aport nutricional per als esportistes, o ja sigui, senzillament, per que estan la mar de bones. La veritat és, però, que son una bomba calòrica de la que no es pot abusar i cal consumir-les amb moderació, doncs un parell d'aquestes barretes ens aporten tantes calories com un àpat convencional. A demés, les de tipus comercial venen farcides d'olis saturats, sucres afegits i tota mena d'additius. Per tant, la solució obvia per a qui en vol consumir és fer-se-les un mateix. Saps el que hi poses i realment estan fetes en un pis-pàs. Aquestes que us portem son fetes de granola. La granola se sol fer amb avena, mel, nous, coco i altres productes. Nosaltres hi hem afegit a demés fruita deshidratada, concretament dàtils, poma, persimon, i un toc de canyella.
Ingredients:
- 100 gr. de flocs de cibada
- 50 gr, de nous pelades
- 50 gr. de poma deshidratada
- 50gr. de persimon deshidratat
- 50 gr, de dàtils (pesats sense el pinyol)
- Una cullda. de sèsam blanc
- Una culldta. de canyella en pols
- Tres culldes. de mel
Procediment:
- Tallar les fruites a bocins petits i passar-los per el robot de cuina fins que ens quedi una massa basta i granulada, però on es vegin encara trossos d'un centímetre aproximadament.
- Mesclar amb els flocs de civada i el sèsam.
- Per últim afegir als elements secs les tres cullerades de mel. D'una en una i anant remenant per que quedi ben repartida
- Folrar un motlle amb paper per forn i escampar-hi la mescla. Tapar-ho amb un altre paper i, amb l'ajut d'un corró o bé d'una mà de morter aplanar-ho e igualar-ho tot el màxim possible.
- Pre escalfar el forn uns minuts i enfornar-ho a 180º durant uns 20-25 minuts.
- Deixar reposar unes dues hores, desemmotllar i tallar-ho amb un ganivet de serra per formar les barretes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada