dissabte, 17 de novembre del 2018

Barretes de granola amb fruites



Està bastant estès el consum de barretes energètiques, ja sigui com a menjar comprimit en sortides a la muntanya, com aport nutricional per als esportistes, o ja sigui, senzillament, per que estan la mar de bones. La veritat és, però, que son una bomba calòrica de la que no es pot abusar i cal consumir-les amb moderació, doncs un parell d'aquestes barretes ens aporten tantes calories com un àpat convencional. A demés, les de tipus comercial venen farcides d'olis saturats, sucres afegits i tota mena d'additius. Per tant, la solució obvia per a qui en vol consumir és fer-se-les un mateix. Saps el que hi poses i realment estan fetes en un pis-pàs. Aquestes que us portem son fetes de granola. La granola se sol fer amb avena, mel, nous, coco i altres productes. Nosaltres hi hem afegit a demés fruita deshidratada, concretament dàtils, poma, persimon, i un toc de canyella.

Ingredients:

  • 100 gr. de flocs de cibada
  • 50 gr, de nous pelades
  • 50 gr. de poma deshidratada
  • 50gr. de persimon deshidratat
  • 50 gr, de dàtils (pesats sense el pinyol)
  • Una cullda. de sèsam blanc
  • Una culldta. de canyella en pols
  • Tres culldes. de mel
Procediment:
  • Tallar les fruites a bocins petits i passar-los per el robot de cuina fins que ens quedi una massa basta i granulada, però on es vegin encara trossos d'un centímetre aproximadament.
  • Mesclar amb els flocs de civada i el sèsam.
  • Per últim afegir als elements secs les tres cullerades de mel. D'una en una i anant remenant per que quedi ben repartida
  • Folrar un motlle amb paper per forn i escampar-hi la mescla. Tapar-ho amb un altre paper i, amb l'ajut d'un corró o bé d'una mà de morter aplanar-ho e igualar-ho tot el màxim possible.
  • Pre escalfar el forn uns minuts i enfornar-ho a 180º durant uns 20-25 minuts.
  • Deixar reposar unes dues hores, desemmotllar i tallar-ho amb un ganivet de serra per formar les barretes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons