Un arrosset sempre em ve de gust... I aquesta vegada, aprofitant que l'amiga Katy em va portar una excel·lent sobrassada de Mallorca i que em quedaven unes poques carxofes per la nevera i uns tomacons, he decidit ajuntar-los a veure si es queien be. I sembla que han fet bones migues....
Aquesta vegada courem l'arròs enfornant-lo, que es una tècnica excel·lent si volem aconseguir un gra ben cuit i a la vegada solt. Tinguem en compte dons emprar una cassola adequada tant per a fer el sofregit a la flama com per fer la resta de la cocció al forn.
Ingredients:
- 3 o 4 Carxofes.
- 200 gr. de sobrassada mallorquina.
- 3 tasses de calé d'arròs.
- 6 tasses de cafè de brou de pollastre.
- 6 tomacons.
- Una branca de julivert.
- 4 dents d'all.
- 1 ceba grossa.
- Sal i pebre.
- Oli d'oliva.
Procediment:
- Enrossim la ceba en un raig d'oli d'oliva. Convé no passar-se de quantitat dons després la sobrassada ja ens incorporarà tot el greix necessari al guisat.
- Afegim els tomacons ratllats, els cors de les carxofes tallats ben fins i els alls laminats.
- Deixem sofregir a foc ben baix, remenant i procurant que no s'enganxi.
- Incorporem la sobrassada en bocins petits i deixem que es vagi desfent en el sofregit.
- Afegim les tres tasses d'arròs i el fem sofregir uns minuts.
- Salpebrem.
- Incorporem les 6 tasses de brou de pollastre i esperem que arrenqui el bull.
- Prèviament haurem escalfat el forn a 200º.
- Quan la cassola bulli la tapem amb paper d'alumini i la posem a coure al forn durant 18 minuts.
- Passat aquest tems la treiem del forn i deixem l'arròs reposar uns cinc minuts més sense destapar-lo.
I ja ho tenim.
Molt bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada