dijous, 20 de febrer de 2014

Arròs amb carxofes i sobrasada.


       
          Un arrosset sempre em ve de gust...  I aquesta vegada, aprofitant que l'amiga Katy em va portar una excel·lent sobrassada de Mallorca i que em quedaven unes poques carxofes per la nevera i uns tomacons, he decidit ajuntar-los a veure si es queien be. I sembla que han fet bones migues....
Aquesta vegada courem l'arròs enfornant-lo, que es una tècnica excel·lent si volem aconseguir un gra ben cuit i a la vegada solt. Tinguem en compte dons emprar una cassola adequada tant per a fer el sofregit a la flama com per fer la resta de la cocció al forn.

Ingredients:

  • 3 o 4 Carxofes.
  • 200 gr. de sobrassada mallorquina.
  • 3 tasses de calé d'arròs.
  • 6 tasses de cafè de brou de pollastre.
  • 6 tomacons.
  • Una branca de julivert.
  • 4 dents d'all.
  • 1 ceba grossa.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva.


Procediment:

  • Enrossim la ceba  en un raig d'oli d'oliva. Convé no passar-se de quantitat dons després la sobrassada ja ens incorporarà tot el greix necessari al guisat.
  • Afegim els tomacons ratllats, els cors de les carxofes tallats ben fins i els alls laminats.

  • Deixem sofregir a foc ben baix, remenant i procurant que no s'enganxi.
  • Incorporem la sobrassada en bocins petits i deixem que es vagi desfent en el sofregit.





  • Afegim les tres tasses d'arròs i el fem sofregir uns minuts.
  • Salpebrem.



  • Incorporem les 6 tasses de brou de pollastre i esperem que arrenqui el bull.
  • Prèviament haurem escalfat el forn a 200º.
  • Quan la cassola bulli la tapem amb paper d'alumini i la posem a coure al forn durant 18 minuts.
  • Passat aquest tems  la treiem del forn i deixem l'arròs reposar uns cinc minuts més sense destapar-lo.
          I ja ho tenim.
          Molt bon profit





Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons