dimecres, 12 de febrer de 2020

Estofat de xurrasco low-carb



M'encanten els guisats de cullera, i, especialment l'estofat de vedella amb patates, tal com sempre s'ha fet a casa: amb un sofregit de ceba, all, tomàquet i aromatitzat amb pebre, i, sobretot, llorer. Com sigui però que la patata és molt rica en carbohidrats, un bon recurs per abaixar-ne el contingut al plat és substituir-les total o parcialment per altres verdures. Jo en aquest cas he optat per les albergínies i les pastanagues. Pel que fa a la carn, com que acabava de comprar un preciós xurrasco de vedella, sense més miraments ha anat a parar a la cassola juntament amb les verdures. Ha quedat gustós i la mar de tendre. Al sofregit hi he afegit Caiena, clau, llores i canyella, que és una combinació d'espècies que m'agrada molt per les carns.
 El plat vol paciència i un parell d'horetes de cocció però val molt la pena.

Ingredients per a quatre:

  • Una peça de xurrasco d'aproximadament un quilo
  • Una ceba blanca gran o bé dues de petites
  • Un manat d'alls tendres
  • 1/2 quilo de patates
  • Una albergínia grossa
  • Quatre pastanagues
  • 250 gr. de tomàquet triturat
  • Un branquilló de canyella
  • Dos fulles de llorer
  • Dos claus d'olor
  • Quatre pebrotets de Caiena
  • Oli d'oliva verge
  • Pebre negre
  • Sal al gust
Procediment:
  • Tallar la peça de xurrasco en daus eliminant-ne les zones de greix i conjuntiu (el tel blanc) que sempre acaba resultant dur. Els ossos amb la mica de carn adherida també els aprofitarem per donar gust al brou.
  • Salar i empebrar els daus. Posar dos o tres cullerades d'oli a l'olla i daurari la carn durant uns minuts per segellar-la.
  • Tallar la ceba en llunes fines i els alls a talls d'uns dos centímetres isofregir-ho a foc baix fins que la ceba estigui transparent. Afegir el tomàquet triturat, el llorer, el clau, la Caiena i la canyella i deixar-ho sofregint una bona estona a foc ben baix. Com més llarg sigui aquest procés, evitant però, que s'enganxi o que arribi a cremar-se, millor serà el resultat.
  • Omplir d'aigua fins a un parell de dits per sobre del sofregit. Tapar l'olla. Un cop arrenqui el bull abaixar el foc i deixar coure una hora com a mínim. Vigilar de tant en tant i si convé afegir més aigua.
  • Tallar les patates i l'albergínia a daus i les pastanagues a rodanxes i afegir-ho tot plegat a l'olla. A la mitja hora punxar la carn per veure si és prou tova. Si és que sí, el plat ja està fet, si no deixar-ho coure un quart d'hora més.
Bon profit!

1 comentari:

  1. As reported by Stanford Medical, It is really the one and ONLY reason women in this country live 10 years longer and weigh 42 pounds less than us.

    (And really, it has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and really, EVERYTHING to do with "HOW" they are eating.)

    BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

    TAP this link to discover if this quick questionnaire can help you find out your real weight loss possibility

    ResponSuprimeix

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons