dissabte, 7 de juliol del 2018

Pastís de platan


Ma filla, la meva corresponsal gastronòmica en les regions septentrionals em parla sovint d'un pastís que fa la seva companya en aquelles ocasions en que un parell de plàtans s'els queda en un racó de la nevera i acaben fent-se massa madurs. Aprofitant que la tinc de visita li he demanat que me'n fes un. Resulta la mar de bo i és força senzill de fer. És ideal per al te de mitja tarda. Se li pot fer una cobertura de xocolata negra i està encara més bo.

Ingredients:
  • Dos plàtans madurs
  • Tres dl. de farina
  • Dos ous
  • Un quart de dl. de crema de coco
  • Tres dl de sucre
  • Una cullerada de bicarbonat de sodi
  • Una cullerada de sucre de vainilla
  • Un grapat de nous picades
  • 100 grams de margarina vegetal o mantega
  • Una mica de gingebre en pols i de canyella
Per a la ganache:
  • Una tableta i mitja de xocolata negra de 70º
  • 120 gr. de nata líquida.
Procediment:
    Preescalfar el forn a 150ºC.
      Escalfar els plàtans al microones i xafar-los amb una forquilla. Reservar.

      Barrejar el sucre i la margarina, afegir-hi els ous i incorporar-los bé.

      Afegir els ingredients secs i barrejar-los, a continuació, afegir-los al plàtan i la crema i barrejar-ho de nou.
        Untar un motlle de plum cake amb mantega, omplir-lo amb la mescla i posar-lo al forn a coure durant una hora a 150º.
          Deixar reposar deu minuts abans de treure'l del motlle. 

          Fer la ganache escalfar la nata líquida fins que bulli. Anar-hi afegint, mica a mica, la xocolata a bocins i anar-ho remenant per que es vagi desfent evitant que s'enganxi.

          Tallar el pastis longitudinalment. Untar la part inferior amb la xocolata. Tapar-ho i escampar per sobre la resta de la ganache.

          Deixar refredar una estona i servir.

          Cap comentari:

          Publica un comentari a l'entrada

          Seguidors

          Drets

          Llicència de Creative Commons
          Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons