Una crema vegana adequada per un sopar d'estiu a la fresca. La vaig tastar fa uns dies en un restaurant hindú i he provat de reproduir-la amb força èxit. No s'assembla a la que vaig tastar, però diria que encara és més bona i refrescant.
A demés és senzillíssima de fer i si tens convidats a sopar quedes com un senyor per quatre quartos i deu minuts a la cuina.
Ingredients per a quatre:
- Dos mangos madurs
- Un litre de llet de coco sense sucre
- Uns branquillons de menta fresca
- Un pessic de sal
- Un parell de cullerades d'oli de coco
Procediment:
Pelar i tallar els mangos en bocins petits.
En una paella fonda escalfar l'oli de coco i saltejar-hi el mango una estona a foc baix per que es vagi caramel·litzant.
Afegir la llet de coco. Quan arrenqui el bull incorporar la sal i deixar coure uns cinc minuts a foc viu.
Aturar el foc i posar-hi a infusionar un parell de branques de menta.
Passats uns deu minuts, treure la menta. Batre la llet amb els bocins de mango amb una batedora de vas fins a obtenir una crema suau.
Deixar refredar unes hores a la nevera.
Servir amb unes fulles de menta senceres o bé tallades en juliana.
Quina crema! Molt original! I molt atrevida!
ResponEliminaPetonets,
Olga