diumenge, 10 de juny del 2018

Hamburgueses veganes de cigró i albergínia


D'hamburgueses sense carn se'n poden fer d'un munt de coses. Potser no n'hauríem de dir hamburgueses si no, pastissets o masses o com sigui. Però com sembla que s'ha popularitzat la terminologia per analogia amb les autèntiques doncs les anomenarem així. Tot i que òbviament el gust no és el mateix que el de la carn, encara tot i que son tant o més bones, l'aspecte i la textura si que son molt semblants. I si tenim en compte lo disfressades que normalment ens mengem les hamburgueses convencionals, segur que si us en donen una per altra no notaríeu gran diferència. En tot cas son força bones, lliures de greixos saturats i si se saben fer equilibrades força riques en proteïnes. I son un recurs per als vegans a contracor que enyoren de tant en tant el junk-food...
Si les acompanyeu d'un plat d'amanida en lloc de les quasi inevitables patates fregides tindreu a més un àpat gustós i força equilibrat.
Les nostres hamburgueses les hem confegit amb una base mixta de cigró cru i albergínia escalivada.

Ingredients per a unes sis peces d'uns 120gr.:
  • Un albergínia gran escalivada, o dues de petites
  • Un bol de cigrons remullats
  • Un grapat de julivert
  • Una cullerada de comí en pols
  • El suc d'una llimona
  • Una cullerada de salsa Worcestershire (Perrins, per als amics)
  • Sal al gust
  • Oli d'oliva verge
  • Unes cullerades de farina de cigró
Procediment:

El dia anterior caldrà deixar en remull mig bol de cigrons. Penseu que un cop rehidratats dupliquen el seu volum.
Cal també, el dia anterior escalivar les albergínies. Recomano sempre fer-ho a la flama del foc viu doncs els hi dona un toc fumat que després va molt bé per a l'hamburguesa.
Els cigrons remullats els tractarem com si anéssim a fer falàfel, és a dir els picarem en un robot de cuina juntament amb el julivert, una cullerada d'oli,, la llimona i el comí fins que ens quedin el més picats possible. Un cop els tinguem incorporarem l'albergínia a talls i la salsa Pèrrins fins que quedi tot homogeni.
Passarem la mescla a un bol on hi anirem afegint farina de cigró fins que la massa es pugui treballar amb las mans i tingui una certa consistència (sol ser suficient amb tres o quatre cullerades rases).
Amb l'ajut d'un motlle o bé amb les mans formarem les hamburgueses, a poder ser no molt gruixudes, sobre un paper de forn.
Jo, tot seguit, les poso a assecar dos o tres hores a la deshidratadora. Podeu fer-ho però al forn si no en disposeu. En aquest cas aneu controlant amb el dit fins que veieu que han agafat una mica més de consistència però vigilant que no s'assequin massa.
Ja es poden guardar a la nevera en un taper fins al moment de consumir-les.
Al moment abans de menjar-les podeu marcar-les breument a la graella i així tindran l'aspecte d'una hamburguesa convencional. Podeu consumir-les directament o bé en entrepà amb aquells complements que més us agradin.
Les nostres les hem fe en un panet de sèsam lleugerament torrat, sobre una fulla d'enciam, ceba i pebrot escalivats, cogombrets agredolços i una mica de mostassa groga.
Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons