Personalment m'encanta cuinar amb el wok. Tot i que és un
procediment que implica estar atent a la cocció durant tot el procés per a
evitar que els ingredients s'enganxin o es cremin, el resultat és molt agraït
dons les verdures queden cruixents i conserven tot el seu sabor. Aquí en teniu
un remenat molt agradable al que hem afegit una quantitat moderada de pollastre
que haurem marinat prèviament en una salsa de llima, soja i sèsam.
Ingredients per a quatre:
- Mitja col blanca o rissada
- Dues cebes roges o de Figueres
- Dues pastanagues
- Dos pits de pollastre
- Quatre cull. d'oli de coco
- Una culldta. de comí en pols
- Una culldta. de curry en pols
- Una culldta. de harisa o bé de pebre vermell en pols
- Un tall de gingebre fresc
- Una cull. d'oli d'oliva
- Sal al gust
Per al marinat del pollastre:
- El suc i la pell d'una llima
- Dos cull. de salsa de soja
- Un pessic de pebre negre
- Una culldta. d'oli de sèsam
- Una culldta. de llavors de sèsam
Procediment:
Tallar els pits de pollastre en tires d'un centímetre, salar
i empebrar. Mesclar els ingredients del marinat i abocar-lo sobre els talls de
pollastre. Deixar-ho reposar una hora.
Engreixar una paella amb una mica d'oli d'oliva y marcar-hi
les tires de pollastre fins que quedin rosses. Tornar a deixarles en el
marinat.
Mentrestant escalfar el wok a flama ben viva. Ratllar el
gingebre. Escalfar l'oli de coco i saltejar-hi el gingebre durant uns instants.
Afegir les espècies per torrar-les en l'oli. És a dir, fer un massala, com diuen a la India. Aquest
procés requereix només d'un parell de voltes al wok, no més d'uns cinc o sis
segons per a evitar que es cremin les espècies.
Tot seguit abocar la ceba tallada ben fina i fer-la daurar.
Salar.
Incorporar la col tallada a tires ben fines i les pastanagues
ratllades i fer-ho coure tot plegat mentre ho anem remenant fins que veiem que
les verdures han anat suant i s'han tornat més translúcides i s'han estovat.
Convé no excedir-se en aquest punt per a evitar coure-les massa i que perdin el
cruixent.
Afegir al wok el pollastre i el suc del marinat i acabar de
coure quatre o cinc minuts.
Servir decorat amb unes rodanxes de ceba i llima i una mica
de sèsam negre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada