dijous, 15 de febrer del 2018

Wok de col amb pollastre marinat


Personalment m'encanta cuinar amb el wok. Tot i que és un procediment que implica estar atent a la cocció durant tot el procés per a evitar que els ingredients s'enganxin o es cremin, el resultat és molt agraït dons les verdures queden cruixents i conserven tot el seu sabor. Aquí en teniu un remenat molt agradable al que hem afegit una quantitat moderada de pollastre que haurem marinat prèviament en una salsa de llima, soja i sèsam.

Ingredients per a quatre:
  • Mitja col blanca o rissada
  • Dues cebes roges o de Figueres
  • Dues pastanagues
  • Dos pits de pollastre
  • Quatre cull. d'oli de coco
  • Una culldta. de comí en pols
  • Una culldta. de curry en pols
  • Una culldta. de harisa o bé de pebre vermell en pols
  • Un tall de gingebre fresc
  • Una cull. d'oli d'oliva
  • Sal al gust


Per al marinat del pollastre:
  • El suc i la pell d'una llima
  • Dos cull. de salsa de soja
  • Un pessic de pebre negre
  • Una culldta. d'oli de sèsam
  • Una culldta. de llavors de sèsam

Procediment:

Tallar els pits de pollastre en tires d'un centímetre, salar i empebrar. Mesclar els ingredients del marinat i abocar-lo sobre els talls de pollastre. Deixar-ho reposar una hora.
Engreixar una paella amb una mica d'oli d'oliva y marcar-hi les tires de pollastre fins que quedin rosses. Tornar a deixarles en el marinat.
Mentrestant escalfar el wok a flama ben viva. Ratllar el gingebre. Escalfar l'oli de coco i saltejar-hi el gingebre durant uns instants. Afegir les espècies per torrar-les en l'oli. És a dir, fer un massala, com diuen a la India. Aquest procés requereix només d'un parell de voltes al wok, no més d'uns cinc o sis segons per a evitar que es cremin les espècies.
Tot seguit abocar la ceba tallada ben fina i fer-la daurar. Salar.
Incorporar la col tallada a tires ben fines i les pastanagues ratllades i fer-ho coure tot plegat mentre ho anem remenant fins que veiem que les verdures han anat suant i s'han tornat més translúcides i s'han estovat. Convé no excedir-se en aquest punt per a evitar coure-les massa i que perdin el cruixent.
Afegir al wok el pollastre i el suc del marinat i acabar de coure quatre o cinc minuts.

Servir decorat amb unes rodanxes de ceba i llima i una mica de sèsam negre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons