dimarts, 13 de febrer del 2018

Paté d'escalivada



L'escalivada és un plat ben tradicional que, a casa agrada molt, i que per tant fem tot sovint. Però és un plat que perd força gràcia si no es fa de la manera adequada. Es pot fer escalivant les verdures al forn, però si disposeu de foc de flama, d'una mica de temps i no us fa res fer una mica de merder a la cuina us recomano fortament torrar les hortalisses directament al foc de la flama. Girant-les i tombant-les mica a mica per que la pell es vagi cremant i l'interior quedi tou.
Això els hi dona un regust de fumat inimitable. Jo ho vaig aprendre veient-ho a fer a ma mare pacientment, (eren altres temps) mentre la cuina s'anava omplint de la flaire deliciosa del pebrot i la ceba escalivats.
El paté que us portem es fa pràcticament com es fa un mutabal, però aquí a l'albergínia hi afegirem el pebrot. Ens quedarà un paté que podem servir sobre unes torrades o ens podem menjar a cullerades com si fos una crema de verdures.
Aquí us indiquem les mesures  per a obtenir-ne la quantitat suficient com per a que quatre persones puguin fer-ne un entrant sucant-la en torrades.

Ingredients per a quatre:

  • Una albergínia gran
  • Un pebrot vermell gran
  • Una cullerada de tahina
  • El suc d'una llimona
  • Una culldta. de comí molt
  • Un grapat de julivert
  • Un parell de dents d'all
  • Un raig d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust.
Procediment:
  • Escalivar les hortalisses tal com ja s'ha descrit, preferentment el dia anterior, o bé, un cop cuites deixar-les refredar un parell d'hores.
  • Tallar-les a bocin i posar-les a la processadora d'aliments juntament amb la tahina, el suc de la llimona, el comí i la sal i picar fins aconseguir una pasta més o menys homogènia segons el nostre gust.
  • Servir sobre torrades decorada amb una mica de julivert picat unes llesques molt fines d'all i un raig d'oli d'oliva verge.


2 comentaris:

  1. Genial, l'havia fet només amb l'albergínia, l'hauré de provar de fer amb el pebrot.
    Bet Carbonell
    Llépol.cat

    ResponElimina
  2. La meva sogra també la feia així! Jo no ho he fet mai...però em va pel cap fer-ho. Aquest paté que ens portes ha de ser tota una delícia.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons