Edamame no és sinó el nom d'una lleguminosa originària del Japó. De fet és un brot jove de soja, collit abans que aquest maduri i es pot comprar amb o sense closca, fresca o congelada. A diferència de la preparació de les mongetes tendres de la nostra cuina, al edamame normalment no es menja la beina que ès molt fibrosa, sinó només la llavor.
Ingredients:
- Una ceba morada mitjana
- Quatre bolets Portobello
- Mig carabassó
- Un quart de pebrot vermell
- Un grapat de mongedes edamame
- Un got de vi de fajol
- Unes quantes pipes de carabassa
- Unes fulles de enciam fulla de roure
- Una cullerada de célèri ratllat
- Dos cullerades d'oli de gira-sol
- Sal al gust
Per a la salsa:
- Quatre cullerades de iogurt grec
- El suc de mitja llimona
- Una culldta. d'anet sec
Procediment:
- Rentar el gotet de fajol i bullir-lo amb el foc ben baix amb una mica més d'un gotet i mig d'aigua. Escórrer i reservar.
- Tallar la ceba amb talls verticals en forma d'estrella però procurant que el tall no arribi a la base. Enfornar i coure uns vint minuts a 200º fins que s'estovi i s'obri com una flor.
- Saltejar els bolets i el carabassó en una mica d'oli.
- Fer la salsa mesclant els elements.
- Muntar la base del bol amb l'enciam tallat en juliana mesclat amb el célèri i un parell de cullerades de la salsa.
- Bullir les edamame durant uns cinc minuts.
- Tallar el pebrot a tires.
- Muntar els elements sobre el fons d'enciam. La ceba al centre i la resta d'elements al voltant. Escampar les pipes de carabassa sobre el fajol
- Amanir amb la resta de la salsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada