Hi ha força alternatives per als panarres que han de deixar el vici per qüestions de salut. Sempre és bo no abusar dels sucres i farines refinats. Però quan patim diabetis o volem reduir el pes corporal, hem de disminuir dràsticament la ingesta d'hidrats de carboni. Llavors topem amb la dificultat d'haver de prescindir d'un hàbit de tota la vida: el pa. Per aquests casos, però, tal com dèiem al principi disposem d'una bona sèrie d'alternatives. Una d'elles és aquest pa que us portem avui. És un pa habitual en les dietes anomenades "keto" o "cetòniques", que es basen en la reducció al mínim de la ingesta de carbohidrats. Això força al metabolisme a recórrer a altes vies i activar la de la degradació de greixos per a obtenir energia a expenses de les nostres pròpies reserves al teixit adipós. Òbviament això afavoreix força la pèrdua de pes. Del resultat d'aquests processos metabòlics es produeixen subproductes anomenats "cossos cetònics" que viatgen per la sang i s'eliminen per la orina. Per això es parla de "dietes cetòniques".
El pa de que us parlem és l'anomenat en anglès "cloud bread" o pa núvol, doncs és força suau i esponjós. No porta ni farines ni sucres ni midó. Únicament porta ous, formatge crema i pols de fornejar o crèmor tàrtar, que fa que la massa llevi una mica. És doncs, ric en proteïnes i greixos i gairebé no te carbohidrats.
Un cop cuit es pot consumir directament o bé torrar-lo una mica. Es pot menjar com acompanyament de l'àpat o bé fer-ne sandvitxos. Es pot guardar a la nevera ben tancat durant quatre o cinc dies. En el nostre cas, li hem afegit per donar-li una mica de sabor: un pessic d'all en pols i una cullerada d'orenga.
Ingredients per a sis unitats:
- Tres ous
- Tres cullerades de formatge crema tipus Filadèlfia
- Una culldta. de pols Royal
- Sal al gust
- Una culldta. d'all en pols (opcional)
- Una culldta. d'orenga (opcional)
Procediment:
- Separar els ous de les clares.
- Mesclar els rovells amb el formatge i barrejar-ho fins que quedi uniforme. Afegir-hi la sal, l'all i l'orenga.
- Muntar les clares a punt de neu. Un cop muntades incorporar-les als rovells sense remenar-ho massa, amb moviments envolvents.
- Mentrestant haurem tingut la precaució d'escalfar el forn a 140º C.
- Treure la safata del forn quan sigui calenta. Posar-hi paper de forn. Pintar-lo amb una mica d'oli vegetal per què els pans no se'ns enganxin al coure.
- Amb l'ajut d'un motlle, si en disposeu, formar sis cercles amb la massa. Que quedin separats doncs amb la cocció la massa creix.
- Enformar a 140º durant 15-20 minuts (depenent del forn) i després gratinar-ho durant cinc minuts més per enrossir els pans.
- Deixar refredar i ja es pot servir.
Bon profit!.
Una recepta perfecte pels meus esmorzars.
ResponEliminaEl formatge crema, light?
Ptnts
Glòria