Ja comença a fer-se clàssic entre la gent semi-vegana l'"arròs" de coliflor. Dons el mateix podem fer amb el bròquil, que és, per al meu gust, encara més gustós que aquella. L'hem fet sofregit amb all i especiat amb ras-al-hannout i comí (per allò d'alleugerir-ne una mica les conseqüències gàstriques) i l'hem acompanyat d'uns pinyons torrats, baies de goji i uns daus de tofu fregit. És un plat lleuger, gustós i fàcil de preparar.
Ingredients per a quatre:
- Un parell de cabdells de bròquil
- 200 gr. de tofu ferm
- Un grapat generós de baies de goji
- Un grapadet de pinyons ibèrics
- Una culldta. de comí en pols
- Una culldta. de ras-al-hannout
- Quatre dents d'all
- Quatre cullerades de salsa de soja
- Quatre cullerades d'oli d'oliva verge
- Oli de gira-sol per a fregir el tofu
- Sal al gust.
Procediment:
- Deixar les baies de goji en remull durant una hora per a que es rehidratin.
- Passar els pinyons per la paella uns minuts fins que es comencin a daurar i reservar
- Deixar el tofu una bona estona entre papers de cuina amb un pes a sobre fins que perdi una mica d'aigua. Tallar a daus de la mida d'una ungla i deixar-los adobant en la salsa de soja durant mitja hora. Retirar de l'adob, enfarinar i fregir en oli abundant fins que quedin daurats. Reservar
- Tallar els extrems de les branques del bròquil. Pràcticament només n'aprofitem les flors. Posar al processador d'aliments i picar-los uns instants per que ens quedi una consistència que recordi a l'arròs.
- Tallar els alls a làmines i daurar-les a la paella amb l'oli. Procurar que no es cremi l'all. Afegir el bròquil, les espècies i la sal i sofregir uns minuts.
- Al final incorporar-hi les baies i els pinyons (reservant-ne uns quants per decorar) i seguir sofregint un parell de minuts.
- Abocar a la safata, decorar amb la resta de pinyons i baies de goji, acompanyar amb els daus de tofu cruixent i servir.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada