Dons be. S'han acabat les festes. Adeu torrons, polvorons, brous carregats de greix i viandes pesades en abundància. Cal refer camí i tornar a la vida moderada per a no arribar a l'estiu rodant com una bitlla. I per anar començant a desintoxicar-se de tots aquests dies de gresca gastronòmica res com un bon bistec vegetal. En aquest cas un, com l'hem anomenat, "colifsteak" acompanyat de magrana, cottage cheese i salsa de mostassa. Un plat ràpid, fàcil de preparar i a la vegada calòricament moderat.
Ingredients per a dos persones:
- Una coliflor
- Mitja magrana
- 250 gr. de cottage cheese
- 3 cullerades de mostassa antiga
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge
- El suc d'una llimona
- 2 cullerades de xarop d'agave
- Sal al gust
- Una mica d'oli de gira-sol
Procediment:
- Rentar i tallar la coliflor en làmines d'un centímetre de gruix, aproximadament. Es desaprofita gran part de la coliflor però ens pot servir per a fer altres preparacions.
- Posar aigua a bullir i escaldar els "bistecs" de coliflor durant dos o tres minuts. Així queda més tendra però conserva un punt cruixent.
- Elaborar la salsa mesclant amb un batedor la mostassa, l'oli d'oliva, el suc de la llimona i el xarop d'agave fins que tot plegat emulsioni.
- Assecar la coliflor, salar-la, pintar-la amb una mica d'oli de gira-sol i posar-la a coure en una graella de ferro colat, com faríem amb qualsevol tros de carn. deixar-la coure uns dos o tres minuts per banda o fins que veiem que agafa un to translúcid i es marquen clarament les ratlles de la graella.
- Servir acompanyada amb el cottage cheese, els grans de magrana i ben regada amb la salsa de mostassa.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada