Els fideus shirataki:
Es tracta de fideus molt populars al Japó, fets, com el "konnyaku", a partir de farina de la rel del konjac (Amorphophallus konjac).
Son blancs i una mica translúcids. Son compostos pràcticament d'aigua i una fibra soluble, el "glucomanan". Son per tant molt digeribles i, a diferència de la pasta tradicional feta de farina de blat, molt baixos en hidrats de carboni i calories. Això els fa ideals per a substituir a les pastes tradicionals en dietesd'aprimament. A demés tenen la propietatpoden ajudar a controlar la glucèmia en individus diabètics. També és força adequat per als celíacs ja que no conté gluten.
Els fideus Shirataki es poden trobar en comerços orientals, tant en formes seques com humides. Quan es compra en humit, venen empaquetats en un líquid. Poden tenir un aroma una mica desagradable, com de peix. Això se soluciona simplement escorrent-los, escaldant-los un minut en aigua bullent amb sal i tornant-los a escórrer. Es poden utilitzar llavors incorporant-lo a alguna sopa o be saltejant-los un parell de minuts per a menjar-los secs o be acompanyats d'alguna salsa. Nosaltres els hem ajuntat amb uns bolets maitake.
Els bolets maitake:
Conegut entre nosaltres com a "gírgola del castanyer", el maitake (Grifola frondosa) és un bolet originari del nord del Japó, però que actualment es cultiva tant a Europa com als Estats Units tant per les seves qualitats alimentàries com medicinals. Resulten molt adequats per fer saltejats o a la planxa.
Ingredients per a dos persones:
- 250 gr. de bolets maitake
- 250 gr. de fideus shirataki
- 1 dau de gingebre
- 2 dents d'all
- 5 cullerades d'aigua
- 3 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de mirin
- 1 cullerada de vinagre d'arròs
- 1 cullerada de xarop d'agave
- 1 culleradeta de maizena
- 1 culleradeta d'oli de sèsam
- 1 culleradeta de tabasco o be salsa de jalapenyos
- 1 grapat de coriandre
Procediment:
- Preparem en un got una mescla feta amb l'aigua, la salsa de soja, el mirin, el vinagre d'arròs, l'oli de sèsam i la salsa de jalapenyos. I en un got apart dissolem la maizena en una cullerada d'aigua. Ho reservem.
- Ratllem el gingebre i l'all i també ho reservem.
- Rentem els fideus i els escaldem tal com hem comentat. Un cop escorreguts de nou, escalfem un wok amb una cullerada d'oli d'oliva, hi fem daurar la mitat de l'all i el gingebre uns segons i els sofregim durant un parell de minuts.
- Traiem els fideus del wok, afegim la resta d'oli, l'all i el gingebre i passem a sofregir els bolets durant dos o tres minuts. Hi afegim la mescla que teniem preparada i els hi donem unes quantes voltes més abans de fer-los escórrer i servir-los al costat dels fideus.
- Afegim al líquid que ens ha quedat al wok la maizena dissolta. Remenem i just quan comenci a fer-se espessa, avoquem la salsa sobre els fideus i els bolets.
- Presentem el plat amb una mica de coriandre picat.
Espero que us agradi i us faci bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada