Retornem a les receptes veganes després d'una llarga temporada d'inactivitat cuinera. Avui us portem unes hamburgueses amb base de civada. Hem emprat pastanaga com a verdura que els dona un regust dolç ben agradable combinat amb la picantor dels jalapenyos. També es poden fer amb carabassa, que també els dona aquest punt de dolçor.
Ingredients per a mitja dotzena de peces:
- 200 gr. de pastanaga finament ratllada
- 200 gr. de flocs de civada
- 100 cl de llet vegetal, caldo de verdures, o, simplement, d'aigua
- 25 gr. de gingebre finament ratllat.
- 2 dents d'all picades
- julivert
- 2 cullerades soperes de salsa de soja
- 1 o 2 culleradetes de salsa de jalapenos
- Sal. Poca per que la salsa de soja ja en du força.
Procediment:
- Simplement incorporeu tots els elements en un bol gran i treballeu-los amb les mans fins que tinguem una pasta ben homogènia.
- Dividiu la pasta en sis parts i formeu les hamburgueses. (Jo he emprat un motlle rodó)
- En una paella amb una mica d'oli d'oliva fregiu-les fins que estiguin daurades per cada banda i poseu-les a reposar una bona estona sobre un llit de paper absorbent (tendeixen a agafar bastant d'oli i així les alleugerem una mica). També podeu fer-les a la planxa amb precaució per que no es desarmin.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada