Avui, com que ja anem cap els dies més llargs i calorosos, una amanida fresca i interessant d'albergínia amb amaniment de tahina i acompanyada amb uns "nachos" al curry, totalment crudivegans.
Per a l'amanida:
Ingredients:
- Una albergínia gran o dues de menudes
- Un parell de tomàquets per amanir
- Una ceba morada o de Figueres
- Un pebrot vermell
- Un bon grapat de julivert
Procediment:
- Coure l'albergínia al forn fins que sigui tendre. Es pot fer també al microones, embolicant-la prèviament en paper film, però no queda tant bona com escalivada al for.
- La deixarem refredar, la tallarem a daus i la deixarem marinant una estona junt amb una culleradeta de comí en pols i una d'essència de fum (podeu trobar-ne fàcilment en comerços d'alimentació sud americans)
- Tallarem la ceba en juliana ben fina i la deixarem reposant una estona amb un bon grapat de sal per que perdi la fortor. Tot seguit la rentarem fins que eliminem la sal i la deixarem escorrent en un colador.
- Tallarem el pebrot i els tomàquets a daus petits.
- Muntarem l'amanida mesclant tots els components, amanint-la amb la salsa de tahina i cobrint-la abundantment amb el julivert ben picat.
Ingredients per a l'amaniment:
- El suc de una llimona
- Dos cullerades soperes de tahina
- Dos cullerades d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Per als "nachos":
(Cal tenir-los fets del dia abans)
Ingredients:
- Un quart de coliflor
- Un pebrot vermell
- Una ceba tendra
- Una tassa de cafè de llavors de llinosa moltes
- Una cullerada de curri
- Una cullerada d'oli d'oliva
- Sal al gust
Procediment:
- Amb l'ajut d'un molinet de cafè moldrem al moment les llavors de llinosa.
- Tallem a bocins menuts la coliflor, el pebrot i la ceba i, seguidament, els piquem amb un processador d'aliments fins a obtenir una polpa homogènia
- Mesclem la pasta de les verdures amb la llinosa i ho amanim amb l'oli, la cullerada de curri i la sal, i ho deixem reposar una estona per tal que la llinosa vagi hidratant-se
- Estendrem porcions de la massa entre dos fulls de paper per a forn i amb un corró les anem treballant fins que ens quedin làmines fines.
- Posarem aquestes làmines sobre les safates del deshidratador, i, amb un ganivet hi marcarem les porcions per tallar-les un cop seques.
- Ho posarem a deshidratar unes quantes hores fins que la massa estigui seca i cruixent. Si no disposem de deshidratador podem fer-ho també al forn convencional amb la potència al mínim.
Quina bona pinta!!!
ResponEliminaTiene una pinta estupenda, solo falta algo de aguacate para darle ese punto de sabor picantillo para acompañar el plato. Yo que hoy no iba a salir a almorzar por la dieta pero acabo de cambiar de opinión jajajaja
ResponElimina