Avui una recepta cent per cent vegana. Uns carabassons al forn farcits amb un formatge fet de pipes de gira-sol i enriquit amb altres llavors.
Ingredients per a dos persones:
- 3 carabassons
- Sal, pebre i nou moscada
- 1 cullerada de café de llavors de chia
- 1 cullerada de café de llavors de sèsam torrat
- 1 cullerada d'orenga
- 200 gr. de formatge de pipes de gira-sol
Per al formatge:
- 1 tassa de pipes posades en remull durant una nit
- 1 litre d'aigua filtrada
- 3 cullerades soperes de llevat de cervesa
- 1 cullerada de cafè de pebre
- Una mica de sal
Procediment:
- Primer cal preparar el formatge de pipes processant-les en un litre d'aigua. Filtrarem el "puré" que haurem obtingut amb l'ajut d'una tela fina.
- Això ens separarà, per una banda la llet, que reservarem per algun altre preparació, i per l'altre el "mató"
- Aquest, el mesclarem amb el llevat de cervesa, la sal i el pebre fins que ens quedi una pasta homogènia, que és el formatge que emprarem per farcir els carabassons.
- Mentrestant tallarem els carabassons per la meitat i els buidarem una mica de la polpa, que podem aprofitar per afegir a una sopa, per exemple, i farem les barquetes.
- Les salarem i empebrarem, hi posarem també una mica de nou moscada i les posarem a fornejar 20 minuts amb el forn a 180º.
- Un cop cuites les barques les farcirem amb el formatge , escamparem les llavors i l'orenga per sobre i ho posarem a gratinar durant uns 10 a 15 minuts més.
I ja ho tenim. Bon profit!.
Si una de les teves noves receptes m'agrada, l'altra encara més Amadeu! Enhorabona i ànims! ;)
ResponEliminaPetons
Anna
Gràcies Anna!
EliminaUna abraçada!