divendres, 30 d’octubre del 2015

Panellets crudivegans


          Ja s'acosta Tots sants!!. Jo soc i seré sempre més de castanyada que de "jalogüins". A mi lo de les castanyetes calentones i panellets de pinyons em posa. Els moniatos potser no tant, però, una vegada l'any... El Halloween també te les seves coses bones, com els deliciosos pastissos de carabassa, però, jo, què voleu que us digui... Digueu,me clàssic...
          O sigui que tocava fer panellets, però aquest any, com que estic en mig d'una dieta "semi" crudivegana he pensat si no hi hauria manera de fer-ne de totalment crus i sense fer servir productes càrnics, làctics o productes processats.. i, a demés, en cru. Aquest és el resultat d'aquest experiment, i he de dir que ens n'hem sortit força be.


   Per a fer el massapà, i per tal de no emprar sucre refinat hem fet una pasta de dàtils que, prèviament havíem deixat en remull una nit i farina d'ametlla. Res de sucre, ni moniato o patata bullits. Hem treballat la mescla mica a mica, afegint la farina dàmetlla fins igualar-ne les quantitats. La mescla, de fet permet incorporar una mica més de farina, però no en teniem més.El resultat és una massa suficientment compacte com per a fer-ne "mandonguilles", però una mica enganxifosa. Per a treballar-la cal, dons, anar-se untant les mans amb una mica d'oli. Un cop fetes les boles només ha quedat per fer que arrebossar-les amb fruita seca no torrada. Fora dels                                                               clàssics de pinyons i de coco, hi hem posat una mica d'imaginació i                                                       n'hem fet de sèsam de dos colors, de pipes de carabassa i de cacau i                                                       nous. Han quedat tots força potables.




Ingredients:
Per a la massa:

  • 250 gr de dàtils desossats i posats en remull tota la nit
  • 300 gr de farina d'ametlla 

Per al arrebossat:

  • Un grapadet de pinyons
  • Un grapadet de pipes de gira-sol
  • Un grapadet de baies de goji
  • Unes quantes mitats de nous
  • Un parell de cullerades de coco en pols
  • Un parell de cullerades de cacau en pols
  • Dos culleradetes de sèsam blanc i una de negre
        Les quantitats allarguen per a fer un trentena de panellets.

         Bon profit



2 comentaris:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons