Un entrant refrescant i aperitiu ben apetitós.
Ingredients:
- 12 tomacons (tomàquets xerri)
- Un grapat de fulles d'alfàbrega fresca
- 100 gr de tofu
- 2 cullerades de llevat de cervesa
- Un grapat d'ametlles i mig d'anacards
- 1 dent d'all
- Dos o tres cullerades d'oli d'oliva verge
- Una mica de sal
Procediment:
- Obrim els tomàquets xerri per la meitat i els amanim amb una mica de sal
- Personalment prefereixo fer tot el treball amb un morter però podeu emprar una picadora qualsevol.
- Per una banda piqueu les ametlles , l'all i els anacards fins a obtindre una massa de textura fina.
- Per altra banda talleu les fulles d'alfàbrega lo mes menudes que podeu i mescleu-les al morter amb el tofu, prèviament aixafat amb una forquilla, i el llevat de cervesa.
- Torneu a incorporar les ametlles i anacards picats i mescleu bé tots els components.
- Ara és l'hora d'anar incorporant l'oli mica en mica i anar remenant amb la ma de morter fins que la mescla vagi emulsionant. Aproximadament us caldran unes dos o tres cullerades d'oli. No us excediu amb la quantitat d'oli dons cal que ens quedi una mescla d'una certa consistència per tal de poder-la untar sobre els tomàquets i que s'aguanti enganxada a la seva superfície.
- Ja només queda cobrir cada mig tomàquet amb una cullerada de la mescla i ja ho tindrem.
- Podeu presentar-ho en una safata acompanyat d'unes fulles d'alfàbrega
- Li escau molt bé escampar un raig de llimona per tota la safata en el moment de servir-la.
Bon profit!
Mmmm! Tomaca i pesto, la millor combinació! :)
ResponEliminaSempre tan original, tu!! M'encanta!!
ResponEliminaGràcies Marina. Petons!
Elimina