dilluns, 12 d’octubre del 2015

Arròs a la siriana



          Avui us portem una recepta senzilla i molt gustosa: un arrosset ben bo, tant per fer-ne plat principal com per a acompanyament de qualsevol altre vianda. Un plat que, per el seu sabor amb un toc una mica oriental, a casa, n'hem dit sempre "Arròs a la siriana". El solem fer mesclant arròs basmati amb una petita part d'arròs salvatge, (que de fet no és veritablement arròs, si no la llavor d'una planta aquàtica pròpia de NordAmèrica). En el mercat, és difícil de trobar-lo comercialitzat sol, però sí el trobem mesclat amb arròs blanc, de gra llarg o basmati.

Ingredients:

  • 250 gr. d'arròs basmati
  • 50 gr. d'arròs salvatge
  • 1 ceba gran
  • 100 gr de pinyons
  • 100 gr de panses sultanes
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de curry
  • 2 o 3 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 2 o 3 dàtils i una mica de romaní per a decorar
  • Sal al gust
Procediment:
  • Bullir l'arròs de la manera que solguem fer-ho, remullar-lo  i deixar-lo escòrrer fins que dreni tota l'aigua. Ens ha de quedar sec i granejat.
  • Torrem una mica els pinyons en una paella fins que estiguin rossos i els reservem.
  • Posem les panses i els dàtils en remull durant una estona.
  • Tallem la ceba ben menuda o la ratllem i,en un wok o paella fonda la sofregim lentament fins que estigui ben rossa
  • Tot seguit hi afegim l'arròs i, a foc lent l'anem sofregint.
  • Afegim a l'arròs la canyella, el curri, els pinyons i les panses (que haurem escorregut) i ho seguim remenant uns minuts.
  • Per acabar ho servirem en una safata fonda i ho decorarem amb els dàtils i la branca de romaní.
          Que aprofiti!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons