Seguint amb el motiu encetat a la darrera entrada del blog, continuem explorant el tema dels SPECULOOS i les seves aplicacions. Avui us portem una crema feta amb aquestes galetes. Crema que pot mirar-se de tu a tu amb la la de cachuets, la nutella , la nocilla, i d'altres que solen empastifar els panets dels berenars de la canalla. Està molt bona per si mateixa i com a component d'altres postres que ja us anirem portant en properes ocasions.
Anem-hi dons...
Ingredients:
- 180gr de speculoos (o en compreu de industrials o si us animeu a fer-los, aquí al blog en trobareu la recepta.
- 80 gr. de xocolata blanca.
- 140 gr. de llet freda.
- 1/2 culleradeta de canyella.
- 1 cullerada de maizena.
- 2 cullerades de mel.
- 2 cullerades de sucre glas.
- 1 cullerada d'oli de gira-sol.
Procediment:
- Triturar les galetes fins a fer-ne pols. Trencar la xocolata en bocins ben menuts i mesclar els dos elements en un bol.
- Desfer apart la cullerada de maizena en una mica de llet.
- Escalfar la resta de la llet amb el sucre, la mel i la canyella amb comte de que no arribi a bullir.
- Desfer les galetes i la xocolata amb la llet calenta i tornar a posar-ho al foc ben baix, treballant la mescla una estona.
- Afegir la resta de la llet amb la maizena i remenar uns minuts més.
- Apartar del foc i afegir la cullerada d'oli d'oliva
- Si us quedés massa espès (ha de quedar com una mantega de cacahuet), podeu tornar a escalfar-ho i afegir-hi una mica més de llet fins aconseguir la consistència desitjada.
Proveu-ho que queda molt bo amb les torrades!!.
Oh quin pecat més deliciós Amadeu! Tot i que a mi no crec que m'hagués donat temps de fer-ne crema amb els speculoos de l'altre dia perquè segur que desapareixen abans! ;)
ResponEliminaPetons
Anna
Ha sigut tota una proba de valor deixar-ne els suficients per fer la crema, però ha valgut la pena! :D
Elimina