L'especuloos, que és típic per Nadal tant a Bèlgica, com a Holanda, nord d'Alemania i nord de França, deu la seva consistència característica a que està elaborada amb sucre morè, panela, o preferentment "mascabado". El seu sabor característic es deu a la mescla d'espècies que sol portar: canyella, sobretot, cardamom, gingebre, clau, nou moscada i pebre blanc.
La nostra especialista en temes de "galeteria" i de cuina nòrdica, i a pesar de tot això, filla meva, la Janira, recordant la meva afecciò a aquests dolços spectaculaars (perdó, acudit fàcil que no he pogut evitar), m'ha regalat per al meu aniversari un llibret sobre cóm fer-ne i com fer receptes derivades. No ens hem pogut resistir i ja hem provat de fer-ne, així com una crema d'especuloos que us presentarem en una nova recepta properament.
Ingredients:
- 500 gr. de farina
- 250 gr. de sucre morè, panela o mascabado
- 250 gr. de mantega a temperatura ambient.
- Un ou
- 50 gr. de sucre glaç
- 1 cullerada de llet
- 2 cullerades de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de cafè de gingebre en pols
- 1/2 culleradeta de cafè de nou moscada
- 1/2 culleradeta de cafè de pebre blanc molt
- Un cardamom
- Un parell de claus d'olor
- Una miqueta de sal
Procediment:
- Amb l'ajut d'un morter cal moldre finament les espècies i afegir-les amb el llevat a un bol on haurem tamisat la farina.
- Tallar la mantega a bocins petits i mesclar-la amb el sucre morè i el sucre glaç.
- Mesclar la llet amb l'ou i la mica de sal, ben remenat i incorporar-ho al sucre i la mantega
- Anar afegint poc a poc la farina en forma de pluja i anar treballant la massa fins aconseguir formar una bola.
- Embolicar la bola en paper film i deixar-la reposar tota la nit a la nevera.
- Al matí estendre la massa amb l'ajut del corró fins aconseguir una làmina d'entre 3 i 5 mm. Tallar les galetes i col·locar-les en una safata de forn sobre paper sulfuritzat.
- Preescalfar el forn a 180º i coure les galetes durant uns 16 minuts.
Bon profit!.
Mmmmmm que bons deuen estar!! No els he tastat mai però he vist varies receptes amb aquest tipus de galetes. En puc agafar una? ;)
ResponEliminaPetons
Anna
Sense manies!! :D
Elimina