Com que sembla que comença a fer una mica de caloreta ja comencen a venir de gust les amanides. A partir d'aquest moment de l'any es tornen cada vegada més habituals a la taula de ca meva i ocupen un paper preponderant en els menus fins que comencen a caure les fulles dels arbres i se'ns torna a despertar la dèria per les sopes i els guisats carregats d'escalfor i calories...
I com que tenia un pop al congelador que vaig comprar a plaça amb l'idea de fer-ne un "salpicón" o quelcom semblant, dons m'he dit "fem-n'he una amanida". I ja que quan parlo sòl generalment no tinc més remei que escoltar-me, i de vegades fins i tot, fer-me cas, dons aquí em teniu fent l'amanideta de rigor. I per amanir-la, (perdó per la redundància certament inevitable ) he preparat una vinagreta amb alvocat que li ha donat un toc força agradable.
Anem al tema, dons.
Ingredients:
- 200 gr. de pop, bullit i tallat a rodanxes.
- 1 tomàquet raf de bona mida o bé dos de petits
- Una ceba tendra
- Un pebrot (jo només en tenia de taronja, però un de verd o de vermell també anirien bé)
- Dos llaunetes de panís dolç
- Unes fulles de coriandre
Per a la vinagreta d'alvocat:
- Un alvocat, ben madur, si pot ser.
- El suc de mitja llimona
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
- 5 cullerades soperes de vinagre de vi
- Mitja culleradeta de pebre vermell
- Mitja culleradeta de pebre negre recent molt
- Sal al gust del consumidor
Procediment:
- Tant fàcil com tallar el pebrot, la ceba i el tomàquet ben menuts i barrejar-los amb el panís.
- Jo tinc la precaució de deixar la ceba una estona amb un bon grapat de sal i després rentar-la abans d'incorporar-la a les amanides, per disminuir-ne la fortor i que senti una mica millor (i no estiguis tota la santa tarda recordant-te de la maleïda ceba i la planta que la va parir).
- Mesclarem el pop amb les hortalisses reservant els trossos més macos per decorar el plat.
- En un bol mesclarem l'alvocat amb la resta d'ingredients de la vinagreta i ho trinxarem tot plegat amb l'ajut d'una batedora o bé amb una forquilla. Personalment m'agrada més el procediment manual per que la textura que s'aconsegueix em sembla bastant més interessant.
- Muntarem el plat posant l'amanida de base i decorant-la amb les rodanxes que havíem reservat del pop, unes fulles de coriandre fresc i una bona cullerada de la vinagreta d'alvocat.
Bon profit!, o, com diem a les meves terres, Bon profit!
.
De fet, a mi sempre em venen de gust, les amanides, faci "caloret" o no, hi hi hi. I si és una amanida com aquesta encara m'ho poses més fàcil!! petons
ResponEliminaLa veritat és que a mi també! :D
EliminaPetons!
Oh que bona Amadeu! Jo sóc molt de verduretes i fruita, així que podria prescindir del pop tot i que m'agrada eh!! La vinagreta d'alvocat genial mmmmm
ResponEliminaPetons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es
Gràcies Anna!
EliminaUna abraçada